Jymma Osei en Arno Casteleyn publiekslievelingen op boksgala in Brugge

Redactie KW

Het 1 mei boksgala, de ‘Memorial Fernand Roelands’, in Brugge kende niet enkel een ruime bezetting, ook op sportief vlak werden de verwachtingen volledig ingelost.

Met uitzondering van de hoofdkamp, die door de na bijna twee jaar terug optredende Eric Nazaryan met TKO in de derde ronde tegen de Hongaar Janos Olah werd beslecht, maar waarmee ook alles is gezegd, werd niet één kamp voor de limiet beslist.

Voor het spektakelstuk van de avond zorgde de lokale vedette Jymma Osei tegen de Franse kampioen Massamba, die hij op punten versloeg na een werkelijk schitterende kamp. Puntenwinst was er ook, maar dan bij de profs, voor Hakim Ben Ali (BC Lichtervelde) tegen de Fransman Rachid Sali; en zo deed ook Arno Casteleyn tegen Kalonji. Al moest de na 13 kampen nog altijd ongeslagen Oostendenaar daarvoor heel diep gaan.

Bij de amateurs versloeg Belgisch kampioen Omar Abdelfettah ook Essalhi Soufiane op punten, daarin gevolgd door zijn Brugse clubmaten Sergei Ballegeer tegen De Oliveira (BC Riemst) en Stef Vanremoortele tegen Nigel Musschoot (BC Wimme). Isa Istamalov (BC Flandria) haalde het van Mike Smet (BC Wimme), Thibeau Goersga (BC Lichtervelde) versloeg Michael Debruyne (BC Flandria) en bij de dames kwam een onbeslist uit de bus voor Amira Ben Ali (BC Lichtervelde) tegen Mayssen Lambot. Tenslotte moest Stoljartjoek (BC Flandria) op punten de duimen leggen tegen Fennane (Frankrijk).

(JR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.