Justine Lowagie uit Koksijde is de steun en toeverlaat van KVO-speler Ronald Vargas

Justine Lowagie en Ronald Vargas leerden elkaar in Brugge kennen en zijn al jaren een koppel. © Davy Coghe
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

KV Oostende begon onverhoopt flitsend aan het seizoen en daar heeft ook nieuwkomer Ronald Vargas (32) zijn aandeel in. De goal bij zijn debuut op Anderlecht vierde de Venezolaan met zijn familie en zijn West-Vlaamse vriendin. De Koksijdse Justine Lowagie (27) leerde de flankaanvaller in Brugge kennen en volgde hem de afgelopen jaren naar Turkije, Griekenland en Australië.

Ja, het is fijn om terug te zijn.” Justine Lowagie kan haar glimlach niet onderdrukken. Ze straalt, tijdens de fotosessie met haar Ronald. “Wie van ons er het meest deugd heeft van de terugkeer naar België? (lacht) Beiden eigenlijk. Het is leuk om weer dichtbij de familie te wonen, want we zijn dat al vijf jaar niet meer gewoon.”

“Dat Ronald nu bij de kustploeg speelt, maakt het voor mij nog extra speciaal. Ik ben oorspronkelijk van Koksijde en het is zelfs vreemd om in de tribune plots weer mijn eigen dialect te horen. Mijn roots speelden eigenlijk niet mee in Ronald zijn keuze voor KVO. Zolang hij voetbalt, bepaalt zijn carrière waar we vertoeven. Maar dat hij nu in Oostende speelt, is uiteraard mooi meegenomen. Ik had het niet verwacht, maar het was een leuke verrassing.”

Logeren bij ouders

“We wonen momenteel in Aalst, waar we ook verbleven toen Ronald eerder al in België speelde. Af en toe logeren we wel bij mijn ouders in Koksijde. Lekker handig is dat. Zelf aan de kust gaan wonen sluiten we niet uit, we zien wel wat de toekomst brengt.”

We zaten op een zondagavond alle twee met onze ouders in hetzelfde restaurant en merkten elkaar op…

Justine leerde Ronald zo’n tien jaar geleden in Brugge kennen. “Ik studeerde daar, dus elke zondagavond brachten mijn ouders me richting mijn kot. Het was traditie dat we eerst samen met het gezin nog een hapje gingen eten. Op zo’n zondagavond zat Ronald in hetzelfde restaurant, na de wedstrijd, samen met zijn ouders te dineren. We merkten elkaar op en via een gemeenschappelijke vriend ging de bal aan het rollen.”

(Lees verder onder de foto)

Justine Lowagie:
Justine Lowagie: “Sinds ik Ronald ken, heb ik geen enkele match van hem gemist.”© Davy Coghe

Intussen zijn ze onafscheidelijk en volgt Justine de wedstrijden van haar man van dichtbij. “Sport interesseert me in het algemeen wel. Mijn broer heeft altijd gekoerst, dus ik ben vooral in dat milieu opgegroeid. Maar ook voetbal zie ik graag. Sinds ik Ronald ken, heb ik geen enkele match van hem gemist”, aldus Justine, die een diploma als vroedvrouw heeft en in België weer ergens aan de slag wil.

Ondertussen is het stel bijna drie jaar gehuwd en beleefden ze het ene avontuur na het andere. Zo woonden ze de voorbije vijf jaar achtereenvolgens in Turkije, Griekenland en Australië. “Het was een ongelofelijk avontuur. Vooral het eerste jaar in Turkije vergde veel aanpassing. Door het cultuur- en mentaliteitsverschil was de shock behoorlijk groot, maar we hebben ons toch overal vlot aangepast.”

Mijn roots speelden niet mee in Ronald zijn keuze voor KVO

Aan de laatste twee jaar in het Australische Newcastle bewaar ik misschien wel de mooiste herinneringen. Maar dingen missen nu ik weer in België ben? Dat voorlopig nog niet. Het is zomer, mooi weer, er is hier veel te doen en heel wat vrienden en familie willen ons terugzien. Misschien dat ik daar in de winter wel iets anders over zal denken.” (lacht)

Ronald Vargas beloofde in onze krant dat we hem tegen het einde van het seizoen in het Nederlands zullen kunnen interviewen. “Je wilt weten hoe het daarmee zit? De makkelijke woordjes kent hij ondertussen al, maar hij heeft me beloofd dat hij Nederlandse les zal volgen. Ik wacht daar nog altijd op, maar het komt wel goed. Help je hem eraan te herinneren tijdens de interviews?”

(Lees verder onder de foto)

Ronald Vargas en Justine Lowagie wonen in Aalst, maar een verhuis naar de kust behoort tot de mogelijkheden.
Ronald Vargas en Justine Lowagie wonen in Aalst, maar een verhuis naar de kust behoort tot de mogelijkheden.© Davy Coghe

Het is duidelijk: Justine en Ronald voelen zich in hun sas in Oostende. Dat Vargas hier niet om uit te bollen is, liet hij al op de eerste training zien. De Venezolaan was weer de lichtvoetige, frivole speler van tijdens zijn beste dagen. Ook met zijn ploegmaats botert het goed. Vooral met Renato Neto, die zopas voor de tweede keer papa werd, was er meteen een klik. “Ook wij hebben al aan gezinsuitbreiding gedacht. (mysterieus lachje) Maar het is inderdaad een feit dat Ronald heel positief is over de groep en de sfeer. Ook die goal op Anderlecht deed hem deugd. We hebben dat samen met de familie gevierd.”

Langsgaan in Venezuela zit er gezien de huidige politieke situatie niet meteen in. Dan liever de rust van de Belgische kust

We hopen binnenkort ook eens samen met het Venezolaanse deel van de familie te kunnen klinken. Ze zullen sowieso op bezoek komen in de Versluys Arena, rond de kerstperiode of op het einde van het seizoen. Zelf langsgaan in Venezuela zit er – gezien de huidige politieke situatie in het land – niet meteen in. Het is er momenteel niet veilig en bovendien wordt Ronald er overal herkend door zijn status bij de nationale ploeg. Dan liever de rust van de Belgische kust.”

Justine Lowagie en Ronald Vargas stralen:
Justine Lowagie en Ronald Vargas stralen: “Ja, het is fijn om terug te zijn.”© Davy Coghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten