Jurgen Wybo uit Lichtervelde wint beide reeksen bij de Internationalen

Jurgen Wybo © Foto Coghe
Redactie KW

MCLB was zondag 5 juni te gast in het Oost-Vlaamse Eeklo, waar de 300 deelnemers ondanks de slechte weersomstandigheden van de dagen voordien een degelijk parcours onder de wielen kregen. Een deel van het circuit lag er natuurlijk zwaar bij, voor de rijders een lastige opgave.

Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel – Lichtervelde) was heel knap bezig bij de Internationalen en schreef beide reeksen op zijn naam met ruime voorsprong. De Husqvarna-rijder mocht met de hulde dan ook op het hoogste schavotje met de bloemen als winnaar in de klasse Internationalen mx1.

Jorne Tytgat (Kerckhove) mocht mee naar de hulde, hij werd als derde en tweede afgevlagd na twee heel knappe races, hij werd derde in de eindstand Inters mx1.

Mattis Meersschout (Wingene) kwam als vijfde en achtste onder de geblokte vlag bij de Internationalen, in beide reeksen als beste Inter Open B en eindwinnaar.

Jerome Biets (Jabbeke) werd eindwinnaar bij de Internationalen mx2.

Maxim Descheemaeker uit Meulebeke kwam sterk uit de hoek op het zware circuit. In de eerste reeks der Junioren mx2 legde hij beslag op de tweede plaats, en in de tweede manche kopstart en aan de leiding tot de finishvlag. Hij werd eindwinnaar.

Nick Lamote (Sysele) mocht mee naar de hulde der Junioren mx2, hij legde beslag op de derde en vierde plaatsen, goed voor de tweede eindstek.

Damon Ingels (Maldegem) won de eerste reeks bij de Junioren mx2 en kwam als zesde onder de geblokte vlag in de tweede manche, hij werd derde in totaal.

Damon Tanghe (Ooigem) won op prachtige wijze de eerste reeks der Nationalen en pakte de 25 punten tellende voor het Belgisch Kampioenschap. In de tweede manche op nieuw goed van start, hij volgde in tweede stelling tot hij bij een springberg ten val kwam en het was over en out. Wellicht liep Damon daarbij een sleutelbeenbreuk op zodat hij enkele weken buiten strijd zal zijn. In de stand van het B K telt hij alsnog een bonus van 28 punten op Verstraete.

Stanley Verstraete (Zerkegem) werd pas vijfde in de eerste reeks der Nationalen na mislukte start. In de tweede manche nam hij revanche met de reekszege. Hij werd tweede in de eindstand mx2. In het BK staat hij tweede op 28p van Tanghe.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) werd als derde en vierde genoteerd bij de Nationalen mx2, hij werd derde in de eindstand.

Jelle Verbeke (Sint Eloois Vijve) mocht met de hulde alweer op het hoogste schavotje met de bloemen als winnaar bij de Beloften. Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede in de slotmanche.

Benny Van Impe (Ruiselede) werd dubbelwinnaar bij de Nieuwelingen Open B.

Stefaan De Ruyck (Tielt) mocht mee naar de hulde als tweede bij de Nieuwelingen B, hij kwam als vierde en tweede door de finish bij de Nieuwelingen Open B.

Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) werd ditmaal tweede bij de Dames-Open, in de eerste reeks legde ze beslag op de tweede plaats en reekszege in de tweede manche.

De Zijspannen streden voor punten in het Belgisch Kampioenschap

Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) werden als derde afgevlagd in de eerste reeks. In de slotmanche pakten ze knap uit met kopstart en maakten de klus af als reeks- en eindwinnaars. In de stand van het B.K. staan ze aan de leiding samen met Stijn Matthijs-Dagwin Sabbe (Ruddervoorde) die als vijfde en tweede door de finish gingen en tweede werden in totaal in groep A.

Maxim Vaan Der Haeghen-Jens Mans (Koolkerke) werden derde bij de Zijspannen A met de tweede en zesde plaatsen.

Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) werden vierde in grtoep A en rukken op naar de derde plaats in het kampioenschap.

Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe (Koekelare-Woumen) werden andermaal eindwinnaar in de serie B, en dat als reekswinnaars en derde plaats tussen de A-rijders. In de stand van het B.K. staan ze aan de leiding met bonus van 46 punten op Mathieu Verbrugghe-Andy Algoet uit Oostrozebeke-Kachtem die vierde werden in het dagklassement groep B.

Jason Carron-Robin Wille (Tielt-Oostrozebeke) werden tweede in het dagklassement bij de Zijspannen B.

Pieter Vanwalleghem-Steve De Schacht (Oudenburg-Ettelgem) werden derde in groep B.

(GuidoA. – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier