Juniores KR Brugge en KRNS Oostende presteren sterk op time trials roeien

Na anderhalf jaar was er nog eens een selectietest op het water.© Vlaamse Roeiliga

Het voorbije weekend vond in Sport Vlaanderen in Willebroek de time trials roeien plaats voor de junioren. KR Brugge en KRNS Oostende zetten sterke resultaten neer.

Door corona konden de deelnemers na meer dan anderhalf jaar nog eens een selectietest op het water doen. Er namen in Hazewinkel bij de juniores 10 meisjes en 23 jongens deel. Er werd gewerkt via het World Rowing systeem om via een time trial, heats en halve finales verschillende finales te maken. Bij de meisjes waren er knappe prestaties van KRNS Oostende. Astrid Van Roy won (KRNSO) overtuigend de A-finale in 8.22.81. Eloïse Joris (UNB) finishte een 10-tal seconden later, gevolgd door Marit Janssens (KRNSO). De B-finale werd gewonnen door Astrid Francken (KRNSO).

Uitslagen jongens

Bij de jongens was Gentenaar Aaron Andries (GRS) heer en meester. Hij won heel overtuigend de A-finale in 7.08.68. Lucas Karambizi (KR Brugge) werd tweede in 7.25.58, Dean Laureyns (KRCG) werd derde. De B-finale werd gewonnen door Arnout Pottie (KRB), de C-finale door Emile Dewachter (ARV) en de D-finale door Thim De Blauwe (KRNSO).

Onzekerheid

Astrid Van Roy, Marit Janssens, Cato Vanheste, Astrid Francken en Erin Neus (KRSNO) worden samen met Lucas Karambizi, Arnout Pottie en Rowan Leys (KR Brugge) voorgedragen aan de Topsportcommissie om deel te nemen aan de Holland Beker (eind juni) met als doel een referentie te hebben voor hun verdere traject. Momenteel is er overigens nog geen bevestiging of duidelijkheid of het EK in München (Duitsland), het WK in Plovdiv (Bulgarije) voor juniores, net als de Coupe de la Jeunesse in Linz (Oostenrijk), zullen kunnen plaatsvinden. (ACR)