Junior Giani Vanden Broucke behaalt brons op WK duatlon

Giani Vanden Broucke werd derde junior op het WK in Spanje. © ACR
Redactie KW

De 18-jarige duatleet en triatleet uit Zuienkerke en lid van het Triatlon Brugge Team finisht knap als derde op het wereldkampioenschap bij de junioren in Spanje.

De Belgische triatlonfederatie vaardigt 13 tri- en duatleten af voor het multisport wereldkampioenschap in het Spaanse Pontevedra. Voor het WK duatlon op zondag bij de junioren was er de deelname van Giani Vanden Broucke van het Triatlon Brugge Team. Het is nog maar de derde keer dat de ITU, de International Triathlon Union, het multisport WK organiseert. De deelnemers worden hiervoor niet geselecteerd. Ze mogen zich zelf via de federatie inschrijven. Het WK duatlon voor junioren was 5 km lopen, 20 km fietsen en nog eens 2.5 km lopen.

Giani staat bekend als een zeer goed loper en had een goede voorbereiding achter de rug. Hij werd vorig weekend op Pasen in Ruddervoorde nationaal kampioen duatlon bij de junioren. In Spanje was de atleet meteen mee in een kopgroep van zeven. Die werd later herleid naar drie waarbij Giani wat afstand moest nemen. Het fietsen deed hij alleen en tijdens het tweede loopgedeelte werd hij vergezeld van de Duitser Marcel Bolbat. Giani kon met de snelste looptijd voor hem eindigen en finishte knap als derde in 54’42” na de Oekraïner Vitalii Vorontsov (53’42”) en de Spaanse winnaar Sergio Baxter Cabrera (52’58”).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier