https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Julie Voet kiest voor AVR in functie van de CrossCup: “Grote droom om net als papa goud op BK te pakken”

Julie Voet. (foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

Na een succesvolle zomer kijkt Julie Voet reikhalzend uit naar het veldloopseizoen. De 17-jarige atlete maakt zelfs de overstap van FLAC naar AVR, om zo via de Relays nog wat meer punten te kunnen sprokkelen in de CrossCup.

Op het BK, dat plaatsvond op 18 september, behaalde Julie Voet brons op de 1.500 meter. Wat haar betreft, blikt ze terug op een geslaagd zomerseizoen.

“Ik had daarvan mijn hoofddoel gemaakt, dus kan ik niet anders dan tevreden zijn”, klinkt het. “Daarnaast wilde ik ook mijn tijd op de 1.500 en de 3.000 meter aanscherpen. Op de 1.500 kon ik er met een tijd van 4’39” zes seconden afdoen, en op de 3.000 verbeterde ik mijn persoonlijke record zelfs met 18 seconden.”

De tweedejaarsjuniore uit Boezinge voelt dat er nog progressiemarge is. “Zo liep ik mijn persoonlijke record op de 3.000 helemaal alleen, wat natuurlijk niet ideaal is. Verder train ik ook nog niet elke dag, waardoor ik er zeker nog een paar seconden af kan doen. Bovendien heb ik pas in het midden van het seizoen beslist dat ik op het BK de 1.500 zou lopen, waardoor ik via de 800 en 1.000 meter vooral op mijn snelheid focuste. Maar het liefst loop ik eigenlijk de iets langere afstanden, zoals de 3.000 meter.”

EK-kwalificatie

Nu is het aftellen naar het veldloopseizoen, waar Julie hard naar uitkijkt. “Met het oog op de CrossCup maak ik nu ook de overstap naar AVR. Bij FLAC was het immers moeilijk om een ploeg samen te stellen voor de Relays en als je voor het CrossCup klassement wilt gaan, dan kunnen die extra puntjes van de Relays goed van pas komen”, weet de eerstejaarsstudente kinesitherapie, die een topsportstatuut heeft.

Het algemeen klassement van de CrossCup is dit winterseizoen dus een van de grote doelen van Julie. “Daarnaast wil ik op de manche in Roeselare een gooi doen naar de EK-kwalificatie. Of dat realistisch is, valt nog wat af te wachten, maar ik geloof er alvast in. Tot slot hoop ik op het BK een podiumplaats te veroveren. Wie weet wel het goud, maar ook daarin moet ik realistisch blijven. Er is immers een sterke lichting eerstejaarsjunioren bij gekomen.”

Björn Voet, de papa van Julie, is ook een bekende figuur in het loopwereldje. Hij won een paar weken geleden nog de Belgische marathontitel bij de M45. “Een gouden medaille pakken, is mij nog nooit gelukt, maar het is wel een grote droom. Misschien lukt het dit jaar of volgend jaar. Heel af en toe werken mijn papa en ik trouwens eens samen een rustige training af, maar ik loop eigenlijk nog het liefst alleen”, besluit Julie, die nog maar een paar jaar geleden dankzij haar vader de atletieksport ontdekte.

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.