Julie Deboodt van FLAC Ieper derde op 200m van eigen Spring Time meeting

Julie Deboot. (Foto EF) © Julie Deboot van FLAC Ieper. (Foto EF)
Redactie KW

Op de Spring Time meeting van haar club FLAC Ieper nam Julie Deboodt deel aan de 200m, het speerwerpen en het polsstokspringen. “Ik wil straks ook nog de andere werpnummers ontdekken.”

De 15-jarige Julie Deboodt is leerlinge aan het Ieperse college, waar ze in het derde jaar zit. Vier jaar geleden ruilde ze het turnen voor de atletiek en ze sloot zich aan bij FLAC Ieper. “Ik heb ook een grote interesse in muziek en toneel en probeer mijn beide hobby’s te combineren. Dat is echter niet altijd even makkelijk.”

“Een 200 meter is net wat te lang om constant voluit te sprinten”

Afgelopen zondag startte de tweedejaars scholiere op de 200 meter van de Spring Time meeting van haar eigen club. Ze werd derde in een tijd van 31″23. “Een 200 meter is net wat te lang om constant voluit te sprinten. Maar met mijn derde plaats ben ik tevreden. Ik kom terug uit blessure en sukkelde de voorbije maanden wat met de knieën. Dat is nu verleden tijd.”

Deze winter trok Julie Deboodt als voorbereiding op het zomerseizoen naar de piste op de Blaarmeersen in Gent. Daar kon ze zich voluit geven op de 60 meter. “Het feit dat ik onder de 10 seconden afklokte, is weer een stap vooruit.”

Zoveel mogelijk disciplines

Op de Spring Time deed Julie ook mee aan het polsstokspringen. “Tijdens de opwarming verliep alles heel vlot. Met 1m80 zat ik goed om aan de wedstrijd te beginnen. Ik nam voor aanvang wel nog een andere polsstok en daar liep het dan fout.”

Julie is binnen de atletiek nog steeds op ontdekking en wil van zoveel mogelijk disciplines proeven. Met de speer haalde ze op Spring Time 14 meter. Op een volgende meeting in Zwevegem eind mei wil ze ook het kogelstoten proberen. “Ik vind wel een gaatje om nog een paar gerichte trainingen te doen.”

(MDN)