Jules Verhaeghe uit Roeselare kijkt op naar loper Koen Naert

Jules Verhaeghe. (Foto FD)
Jules Verhaeghe. (Foto FD)
Redactie KW

Zeges van topsporters op kampioenschappen zijn vaak een stimulans om de jeugd naar een sport te leiden. De bijna 10-jarige Jules Verhaeghe droomt ervan om in de voetsporen te stappen van Koen Naert, een marathonloper met Roeselaarse roots. “Mijn leukste herinnering is toen ik hem na een wedstrijd kon ontmoeten”, vertelt Jules.

“Na een wedstrijd gingen wij een hapje eten en daar zat Koen Naert ook. Samen met mijn vrienden vroeg ik hem of hij met ons op de foto wou. De Europese marathonkampioen begon als kleine jongen met atletiek bij de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare. Koen is een toffe gast!”, vertelt Jules enthousiast.

“Ik heb ook heel mooie herinneringen aan het bijwonen van de Memorial Van Damme. Ik ging daar op de foto met Jonathan Borlée en ik kreeg er handtekeningen van Nafi Thiam en Jonathan Saccoor. Ik zou ooit graag ook eens aan een wedstrijd willen deelnemen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel! Wie weet ooit eens aan de Memorial zelf?”, droomt Jules luidop.

“Het is jammer dat er door de coronapandemie momenteel geen wedstrijden meer zijn. Misschien lukt het om de Crosscup op 21 maart in Roeselare te organiseren. In 2018 eindigde ik als 20ste in de wedstrijd op Schiervelde, nadat ik in de K.A.V.R. oefencrossen achtereenvolgens 6de, tweemaal 5de en 4de werd. Ik doe graag aan veldlopen, maar ik pik ook wel een indoormeeting mee”, geeft Jules Verhaeghe mee.

persoonlijke records

“Op de Buffalomeeting in Gent liep ik een persoonlijk record van 11”43 op de 60 meter en met de aflossingsploeg eindigden wij als 15de op 33 ploegen met een tijd van 2’36”87 op de 4 x 200 meter. Vorige zomer waren er ook bijna geen pistemeetings. Mijn beste prestatie op de 60 meter spurt dateert al uit 2019: 10”96. Net als mijn persoonlijke records in de kampnummers: 20m57 in het hockeybal werpen, 6m28 in het kogelstoten en 2m92 in het verspringen. Ik train goed en hoop deze zomer mijn resultaten scherper te stellen!”, klinkt de leerling van het vierde leerjaar van de Stedelijke Basisschool De Brug hoopvol.

“Ik sport heel graag. Weet je, mijn mama en mijn papa lopen ook recreatief rondjes op de piste terwijl mijn broer Louis en ik deelnemen aan de K.A.V.R.-trainingen. Soms gaan wij ook samen een duurloop in het park doen.”

Maar Jules heeft ook nog andere hobby’s. “Naast atletiek volg ik op woensdag Woord aan de Stedelijke Academie in Roeselare. Op zaterdagnamiddag vind je mij steevast bij de Roeselaarse Scouts, waar ik kan ravotten! Wie weet, heb ik bij de Scouts wel mijn liefde voor het veldlopen gevon-den?”, besluit Jules. (FD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.