Judoka’s Akogare trainen vanuit hun kot

Judoclub Akogare houdt de conditie van haar judoka’s op peil. Tijdens deze lockdown geven ze nu online trainingen aan hun leden en bieden ze hen ook enkele challenges aan.

Trainer Sven Garreyn en dochter tijdens een van de online lessen. © foto LLW

Voorzitter Sven Garreyn: “De eerste week van de coronacrisis was het voor ons wat onwennig tasten in het duister, niet wetende hoe lang dit zou duren en hoe we onze leden actief konden bereiken. Na overleg hebben we beslist dat we online trainingen zouden aanbieden. We voorzien telkens een aanbod voor onze enthousiaste kleuters, de toppers van de jeugd en voor onze actieve volwassenen. Hiervoor maakten we een Facebookpagina aan.”

“Onze online trainingsmomenten vallen zo veel mogelijk op de dagen waarop de leden het gewoon zijn om te trainen. De kleuters trainen normaal op vrijdag en krijgen dan een online aanbod. De jeugd krijgt training van Thierry Depoortere op woensdag en vrijdag, maar zij krijgen nog een extra uitdaging op maandag. De volwassenen trainen ook op woensdag en vrijdag vanuit hun kot. Op zondag geven wij in principe ook training, maar dan voorzien we geen online aanbod. We willen onze judoka’s uitdagen, maar ook niet opbranden of vervelen”, lacht Sven.

Zelfs ouders doen mee

“Het verschil is groot om les te volgen van achter een of ander scherm als je het gewoon bent om de oefeningen uit te voeren in sparring-gevechtjes. Ook voor ons is het lesgeven een hele aanpassing, omdat wij ook alleen maar kunnen praten tegen een scherm, zonder feedback te ontvangen of onze leden aan het werk te zetten en indien nodig te corrigeren.”

“We kregen van de Vlaamse Judofederatie een pluim voor wat we doen in deze coronatijd”

“We hebben intussen meer dan 20 online lessen gegeven, waarbij we heel wat feedback krijgen van de judoka’s in de vorm van leuke filmpjes en foto’s. In de Messenger-groepen posten de leden en hun ouders spontaan challenges en dagen ze ons als sensei’s, maar ook andere leden uit om deze te voltooien. De reacties van onze judoka’s zijn heel positief. We krijgen zelfs te zien dat ouders, broers of zusjes meedoen. Of kleutertjes die ook de oefeningen van de jeugd meedoen… Dat motiveert ons enorm en geeft ons de nodige drive om door te gaan, want geloof het of niet… deze online lessen vergen meer tijd en inspanningen van Thierry en mezelf als trainers in vergelijking met de klassieke lessen in de dojo. We kregen een pluim van de Vlaamse Judofederatie voor wat we doen in deze coronatijd, maar toch kijken we enorm uit naar het moment waarop we de normale trainingen kunnen hervatten”, aldus een gemotiveerde Sven Garreyn. (LLW)

https://www.youtube.com/watch?v=4aq_Zett_zo

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.