https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Judoka Amber Ryheul uit Houthulst doet haar tweede WK

Amber Ryheul neemt deel aan haar tweede WK.© GF
Amber Ryheul neemt deel aan haar tweede WK.© GF
Redactie KW

Vanaf zondag 6 juni tot en met 13 juni heeft in Boedapest het WK judo plaats. West-Vlaanderen wordt met Amber Ryheul uit Houthulst vertegenwoordigd door een judoka in een nationale selectie van elf. Zij komt maandag in de categorie -52kg in actie.

In de hoofdstad van Hongarije strijden meer dan 400 deelnemers uit ruim 90 landen om het eremetaal. Het wordt het laatste kwalificatie-evenement voor de Olympische Spelen in Tokio. Het Belgische team bestaat naast Amber Ryheul uit vijf mannen en vijf vrouwen. Judo Vlaanderen selecteerde Matthias Casse (-81kg), Toma Nikiforov (-100kg), Amber Ryheul (-52kg) en Mina Libeer (-57kg).

Zij worden gecoacht door Mark van der Ham en Damiano Martinuzzi. Voor de Franstalige tegenhanger FFBJ tekenen Jorre Verstraeten (-60kg), Kenneth Van Gansbeke (-66kg), Sami Chouchi (-81kg), Anne-Sophie Jura (-48kg), Loïs Petit (-48 kg), Charline Van Snick (-52kg) en Sophie Berger (-78kg) present. Zij worden begeleid door Cédric Taymans en Frédéric Georgery.

Loting nog niet bekend

Voor Amber Ryheul (23) uit Houthulst is het haar tweede WK bij de senioren. Twee jaar geleden maakte ze haar debuut in Tokio. Daar werd ze in de tweede ronde door een Japanse uitgeschakeld. “Ik was er vooral om te leren en het was een hele ervaring”, vindt ze.

“Nu ga ik met een erg open mind naar dit WK. Het is mijn tweede en ik heb er zin in. Het voorbije jaar is niet gemakkelijk geweest, maar ik heb in Spanje nu toch wel enige voorbereiding kunnen maken. Daarbij komt ook dat dit WK het laatste tornooi is voor vele atleten, zo vlak voor de Spelen. Iedereen zal erg scherp staan. De loting is nog niet bekend en ik zoek het ook niet op. Ik hoop in de eerste plaats te kunnen bevestigen.”

(ACR/ GF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten