Judoka Amber Ryheul uit Houthulst behaalt brons in Bratislava

Amber Ryheul. © Facebook

De Europese kampioene bij de beloften uit Houthulst werd derde op de European Judo Open in Slowakije in de categorie -52 kg.

In de eerste ronde werd de 21-jarige Amber Ryheul (Koninklijke Judo Club Neko Ieper) in Bratislava vrijgeloot. In de tweede ronde won ze van de Italiaanse Kenya Perna waarna ze in de kwartfinales uitkwam en verloor tegen de Japanse Ryoko Takeda, gewezen wereldkampioen en later winnaar van het tornooi.

In de herkansingen won Amber vlot van de Franse Cheyenne Mounier en de Sloveense Teja Tropan met ippon in strijd om de bronzen medaille. De derde plaats is meteen goed voor een selectie voor het Europees kampioenschap U23.

Nog in Bratislava werd Ellen Salens (Judoschool Depoorter Maldegem) vijfde in de categorie -48 kg.