Judoclub Yama Arashi heeft 2 nieuwe zwarte gordels

Thomas Sobry, trainer Donaat Vandenbury en Casper Deley.
Redactie KW

Thomas Sobry en Casper Deley van de Bavikhoofse judoclub Yama Arashi hebben hun eerste Dan, een zwarte gordel, behaald.

Thomas Sobry en Casper Deley van judoclub Yama Arashi hebben hun zwarte gordel behaald. Sinds september vorig jaar trainden ze extra hard om het examen tot een goed eind te brengen.

‘Road 2 Black’

Casper (19) studeerde Latijn-Wetenschappen aan het college van Waregem en volgt nu japanologie aan de UGent. Hij begon met judo in 2007, toen hij in het eerste leerjaar zat. Thomas (18) volgde Economie-Wiskunde aan Spes Nostra Kuurne en volgt nu de opleiding handelsingenieur aan de KULAK. Hij doet al 11 jaar aan judo. Normaal waren de examens voor de zwarte gordel op 15 maart 2020, maar omwille van corona werd het examen uitgesteld.

Onlangs vonden de examens plaats, en slaagden zowel Casper als Thomas. “In het begin trainden ze een keer per week”, duidt hoofdtrainer Donaat Vandeburie. “In de club hebben we speciale trainingen ‘Road 2 Black’, die je voorbereiden op het halen van de zwarte gordel. Alvorens je kan inschrijven voor het examen moet je eerst 10 shiaipunten (wedstrijdpunten, nvdr.) verdienen op wedstrijden. Casper en Thomas moesten ook bijkomende technische trainingen volgen in Tielt en Lichtervelde. De voorbije weken trainden ze gemiddeld vier keer per week. Ze hebben zich lang en goed voorbereid met een mooi examen als resultaat.” Op 29 november doen er nog drie leden van Yama Arashi mee aan het examen voor de zwarte gordel. (Peter van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier