Judoclub Tielt tevreden met toewijzing BK in 2022 en 2023

De stad Tielt, Judoclub Tielt en de Vlaamse Judofederatie (VJF) zetten in 2022 en 2023 samen hun schouders onder de Belgische judokampioenschappen. Een primeur voor stad en club, die er echt een lokaal topevenement van willen maken.

Tielt mag vier opeenvolgende BK’s organiseren. We zien v.l.n.r.: Jonas Deneir, Tielts schepen Hedwig Verdoodt, voorzitter van Judoclub Tielt Peter Devriese, Steven De Meijer (VJF), Gaétan Lambrecht en Thijs Vandevondele. © foto RD

De drie partijen hebben een akkoord voor de organisatie van vier opeenvolgende Belgische kampioenschappen in 2022 en 2023: tweemaal jeugd in het voorjaar, tweemaal senioren in het najaar.

“Straks sluiten we een reeks van acht opeenvolgende Vlaamse kampioenschappen af. Na een korte adempauze vervolgens twee jaar de BK’s mogen organiseren, is de kroon op al het geleverde werk. Een trapje hoger nog”, zegt voorzitter van Judoclub Tielt Peter Devriese. “Aan de ene kant ben ik zeker dat we over een fenomenaal team vrijwilligers en medewerkers beschikken, aan de andere kant zie ik natuurlijk ook de uitdagingen die een BK met zich meebrengen.”

Judoclub Tielt heeft met meerdere VK-organisaties duidelijk bewezen hier klaar voor te zijn

De Vlaamse Judofederatie heeft er in elk geval vertrouwen in. Steven De Meijer: “Judoclub Tielt heeft met een interclub en nu al zes, straks acht, VK-organisaties duidelijk bewezen hier klaar voor te zijn. Het is volgens ons een logische volgende stap en als federatie een bewuste keuze om organisaties op deze manier te laten groeien. Gelukkig volgt de stad die redenering en biedt ze daar de nodige ondersteuning in.”

Bevoegd CD&V-schepen Hedwig Verdoodt is inderdaad enthousiast: “Voor Tielt is dit een eer. Qua uitstraling is een Belgisch kampioenschap – in elke sport – iets moois. Een win-win voor alle betrokkenen. En natuurlijk blijft de impact van zo’n evenement op andere sportclubs, op de infrastructuur en op de stad een belangrijke factor om rekening mee te houden.”

Ik merk bij de organisatie de wil om er echt iets moois van te maken

“Anderzijds, we weten dit ruim vooraf, ik zie binnen Judoclub Tielt vooral veel gedreven mensen en een BK-organisatie is voor elke club en sportliefhebber een hoogtepunt. We plaatsen Tielt bij deze in een lijstje van vooral provinciehoofdsteden en ik merk bij de organisatie de wil om er echt iets moois van te maken.”

Schitterende locatie

“Dat is de bedoeling. Accommodatie, organisatie, horeca, lokaal ondernemerschap, zelfs het afficheontwerp: we zien vooral kansen om echt de Tieltse kaart te trekken“, treden bestuursleden Jonas Deneir, Gaétan Lambrecht en Thijs Vandevondele de schepen bij.

“De Ponte is een schitterende judolocatie, het organisatieteam én de stad zien het zitten en zelf werken we hier al enkele jaren naartoe. Nu moeten we het alleen nog even doen.”

(RD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.