Judoclub Koksijde zet knappe prestaties neer op VK in Tielt

Redactie KW

De jongens en meisjes van Judoclub Koksijde trokken naar het Vlaams kampioenschap judo in Tielt en keerden met een karrenvracht aan medailles naar de kust terug. Koksijde veroverde maar liefst veertien medailles: zes gouden, twee zilveren en zes bronzen medailles.

“Zaterdag startten we met de heren U18”, doet voorzitter Decroo het verhaal. “Slechts een van onze judoka’s kon geen podiumplaats veroveren. Yusbek Kagermanov greep net naast een medaille met een vijfde plaats in de categorie -50 kg. In dezelfde categorie werd Robbe Demets mooi tweede. Grootste prestatie kwam er van Remi Decorte die eerste werd in de -60 kg. Hij won op weg naar goud van de grote favoriet Jonas Vandewalle uit Ingelmunster. De knappe prestatie van Remi geeft hoop voor de Belgische kampioenschappen.”

“Ook onze Nederlanders deden het uitstekend”

Goud was er ook voor Olivier Naert, die al zijn kampen met ippon won. Axel Heeren, de Nederlandse clubgenoot, maakte zijn favorietenrol waar in de -90 kg en won eveneens gemakkelijk goud.”

“Na de heren U18 was het de beurt aan de vrouwelijke leeftijdgenoten”, vertelt Roeland Decroo verder. “Sien Bruggeman kampte in de categorie -63 kg en moest tevreden zijn met een bronzen medaille. De Nederlandse Sandra Van Ballegooijen deed iets beter en werd overtuigend de winnares in de +70 kg.”

“Na de dames kwamen de heren U21 in actie en ook hier hadden we heel wat speerpunten. Ondanks drie medailles konden we niet echt tevreden zijn. Voor Dylan Decrop en Daan Vandamme hadden we toch wel een podiumplaats verwacht, maar dat liep even fout. Onze andere drie kandidaten plaatsten zich wel voor het Belgische Kampioenschap. In de categorie -73 kg behaalden we twee keer het edelmetaal. Gaston Rammant werd tweede en Aslanbek Kagermanov won brons. Beiden verloren ze tegen de sterke Jeroen Casse die kampioen werd. Jos Bruggeman kampte een vlekkeloos kampioenschap en werd verdiend eerste.”

“Remi Decorte tekende voor een fantastische prestatie”

“Op zondag waren we niet zo gelukkig. Enkel Sharon Vandenbulcke wist zich te plaatsen voor het nationaal kampioenschap in de categorie U21 (-52 kg). Verder konden de Nederlandse vriendinnen de eer redden door winst van Joyce De Vries en een derde plaats voor Esther Kleinlugtenbelt in de categorie U15 (-52 kg). Stefan Van Ballegooijen knokte zich ook nog naar brons bij de heren U15 (-55 kg).” (DS)

07 KOKS VARIA V.K. judo met Gaston Rammant, Jos Bruggeman en Aslanbek Kagerm.png

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier