Judoclub De Panne trekt steeds meer leden aan

Redactie KW

Wie weet hebben de successen van de judoclub Koksijde andere steden of gemeenten in de Westhoek gestimuleerd om eveneens met een judovereniging te starten. In De Panne zijn ze daar alvast mee begonnen.

Om zich te meten met de buren zal men in De Panne alles uit de kan moeten halen. Daarom beperken ze zich tot nu tot het recreatieve. De vereniging wil de jeugd eerst grondig kennis laten maken met deze vechtsport. Competitie zit er (voorlopig?) nog niet in. Clubkampioenschappen uiteraard wel. Dat bewezen de jonge judoka’s vorig weekend in de polyvalente zaal in de Oosthoek.

Judoclub De Panne is een jonge vereniging. “Judoclub De Panne is ontstaan toen onze vroegere locatie in Veurne verkocht werd”, legt trainer Pascal Calcoen uit. “Ik vond het echt jammer dat ik op vrijdagavond geen judoles meer kon geven. Dan heb ik samen met mijn vrouw Nathalie De Gols, jeugdvriend en judoka Kurt Marien, Stephanie Bouché en Christophe Decoussemaeker rond de tafel gezeten. Deze laatste zijn de trotse ouders van de jonge judoka’s Alex en Sam. We besloten unaniem om een nieuwe judoclub op te richten. Door de verkochte locatie moesten we onze pijlen ergens anders richten. De oprichting van onze vzw werd mogelijk gemaakt door de steun van de gemeente De Panne. Zij kocht judomatten aan en stelde de polyvalente zaal aan de Oosthoek ter beschikking.”

“We zijn de gemeente enorm dankbaar dat we onze favoriete sport verder mogen blijven beoefenen”, gaat de coach verder.

“Omdat we een relatief nieuwe judoclub opgericht hebben, gaan we nu nog niet de competitieve toer op. Onze doelstellingen en ambities zijn duidelijk: we willen dat de kinderen deze mooie sport kunnen beoefenen. We vinden het enorm belangrijk dat er een familiale sfeer heerst onder de leden. Zo zullen de kinderen zich heel erg thuis voelen en veel plezier beleven op de tatami.”

Op 2 september 2016 werd de nieuwe vereniging boven de doopvont gehouden. Mensen die nog nooit aan judo gedaan hebben, mogen het in eerste instantie gratis proberen. Een team van gemotiveerde, ervaren trainers onder leiding van trainer A-coach Pascal Calcoen staat klaar. De lessen worden op woensdag en vrijdag gegeven. “We bestaan nu bijna twee jaar en het is een ongelooflijk succes dat we al een 70-tal leden hebben. Naast judo gaan we met de leden schaatsen of plonzen we in het zwembad van Plopsaqua. Elk jaar hebben we ook ons clubkampioenschap dat deze keer op 9 maart plaats vond”, besluit Pascal. (Dirk Sennesael)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.