Jorne Tytgat zegeviert in eerste ‘herfstcross’

Jorne Tytgat zette de kroon op het werk bij de Internationalen mx1. © Coghe
Redactie KW

De motorcrossers van de MCLB waren op 1 oktober te gast in het Oost-Vlaamse Beervelde voor de eerste van vier crossen die meetellen voor het ‘Herfstkampioenschap’.

Jorne Tytgat uit Kerkhove, die al het ganse seizoen goed op dreef is en verscheidene mooie ereplaatsen behaalde, zette de kroon op het werk bij de Internationalen mx1. In beide reeksen kwam hij als tweede onder de geblokte vlag op het zwaar zanderig parcours. In de eerste manche als dichtste achtervolger op de kersverse kampioen van België David Segers en in de tweede manche pakte nieuwkomer Robin Bakens de reekszege met Jorne Tytgat in zijn spoor. Met deze dubbele tweede plaats was Tytgat in de eindstand de beste en mocht hij op het hoogste schavotje plaatsnemen, geflankeerd door Segers en Bakens.

Bij de Inters Open B ging het er ook spannend aan toe. Greg Vullers (Dentergem) verloor met één puntje de eindzege. Hij kwam als zesde en reekswinnaar in zijn groep over de finish en was daarmee tweede in de eindstand. De derde plek was voor Stanley Verstraete (Zerkegem), de nationale kampioen bij de Nationalen mx2 die zijn debuut maakte in de hoogste klasse en bij de Inters Open B aan de slag kan voor de rest van het huidige seizoen en volgend jaar. Stanley legde beslag op de twaalfde plaats in beide reeksen tussen de A-rijders, als vierde en derde B.

Dieter Debaets (Sint Baafs Vijve) werd winnaar bij de Nieuwelingen mx1. Hij legde beslag op de tweede plaats en reekszege. Aaron Spruytte (Kortemark) was ook weer knap bezig bij de Juniors mx2. Hij kwam als derde en tweede onder de geblokte vlag en was daarmee tweede in de eindstand. Michael Catrysse (Veldegem) mocht ook naar de hulde. Hij werd vierde in beide reeksen bij de Nieuwelingen Open, goed voor de derde plaats in totaal. Francis Termote (Lendelede) kwam als tweede en derde onder de geblokte vlag in zijn reeksen bij de Experten en was daarmee tweede in de eindstand.

Hoogdag bij de Zijspannen

Met een twintigtal driewielers, waaronder enkele kleppers, achter het starthekken was er zeker spanning en spektakel verzekerd bij de Zijspannen. Een dubbele reekszege was er voor de Nederlanders Julian Veldman-Siebe Van Der Putten, vaste deelnemers aan de Grand Prix en WK. Een dubbele tweede plaats was er voor onze nationale kampioenen Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem), die ook tweede werden in de eindstand van groep A. De derde podiumplaats was voor wereldkampioen Jan Hendrickx-Beter Beunk, die in beide reeksen als derde onder de geblokte vlag kwamen. Tweede MCLB-ers werden Yens Delmotte-Robbe De Veene (beiden uit Kachtem), die in beide reeksen beslag wisten te leggen op de vierde plaats na heel sterke races. Ze vormden voor het eerst samen een duo op de motor en werden vierde in de eindstand A. De vijfde plaats was voor ex-kampioen Bert Soetaert (Oostrozebeke) met Gianni Dhondt in het bakje. Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor Kelly Debruyne (Poperinge) met de Nederlandse GP-bakkenist en wereldkampioen Ben Van Den Bogaert. Daen Valcke en Achly Vanlerberghe (Oostrozebeke-Diksmuide) werden mooie derde bij de Zijspannen B.

Volgende afspraak voor VJMO en MCLB op 7 en 8 oktober in Eksaarde-Lokeren.

(Guido A.)