Joris Moeyaert wint derde In Flanders Fields Marathon op rij

Redactie KW

Joris Moeyaert heeft voor de derde keer op rij de In Flanders Fields Marathon gewonnen. Na 42km finishte hij in 2u38’26”. Tweede werd Karel Moerman, derde Nid Rumphakwaey.

De wedstrijd leek af te stevenen op een strijd tussen de drie lokale lopers Moeyaert, Voet en Moerman. Toen aan Knokkebrug Moeyaert versnelde, kon alleen Moerman op kleine astand volgen. Bij Voet brak de veer. Hij werd uiteindelijk pas vierde. “Dit komt natuurlijk hard aan omdat ik nu een volledig jaar mijn zinnen gezet had op deze marathon. Na twee tweede plaatsen dacht ik klaar te zijn voor de overwinning. Maar de sterktste heeft gewonnen.”

Voor Joris Moeyaert was dit de derde zege op rij. “Ik had vandaag goede benen en startte toch met veel respect voor Karel Moerman, die een schitterdende tijd neerzette op de Nacht Van Vlaanderen op de marathon. Toen ik echter mijn versnelling plaatste, zag ik al vlug dat ik een kloof had van een paar 100 meter en was ik op weg naar een derde zege.” Moeyaert zal nu nog een paar stratenlopen lopen zoals Dwars door Geluwe en ook deelnemen aan de halve marathon in Kuurne.

Karel Moerman werd uiteindelijk tweede en provinciaal kampioen marathon. “De tijd tussen deze marathon en de marathon in Torhout bedroeg amper 10 weken en dat is blijkbaar onvoldoende om volledig te herstellen. Eenmaal Joris versnelde, moest ik passen en stelde ik mijn tweede plaats veilig. Aangezien Joris niet aangesloten is bij een officiële Vlaamse club was ik zo zeker van mijn provinciale titel. Nu ga ik voldoende rust nemen om te hervatten in de halve marathon van Ploegsteert.”

Bij de dames won Isabelle Braekeveld uit Kuurne de 20ste editie van de IFF-marathon. “Ik nam eerder deel in 2014 en volgde toen de ballon van de 3u30. Nu heb ik gepiekt naar de editie van 2018 en kon ik naast de overwinning behalen ook een recordtijd neerzetten van 3u18. Ik draag deze overwinning op aan een goede vriend met slokdarmkanker.”

(MD – foto EF)