Joris Moeyaert en Sylvie Christiaens domineren de tweede Eilandloop

Zo’n 77 fervente lopers kwamen vrijdagavond afgezakt naar Harelbeke.

We herkennen de winnaars in de verschillende jeudcategorieën Jongens van de Eilandloop te Harelbeke. Thorben Maes was de beste in de categorie 8/9/10, in de categorie 6/7 was het goud voor Miro Verledens, en Gautier Verschuere ging in de categorie 4/5 aan de haal met de overwinning. © LL

Bij de heren was Joris Moeyaert heer en meester. Van bij de start ging de atleet uit Langemark er vandoor. Hij legde de 11.3km af in 40min22. Dieter Colle werd op ruime afstand tweede in 42min08. Bjorn Parmentier (42min30) werd derde, Jan Lefever (42min40) en Frederik Creupelandt vijfde.

Bij de dames was geen kruit gewassen tegen Sylvie Christiaens (23min56) uit Deerlijk. Op de 5.65km had ze een halve minuut voorsprong op Evelyn Demey die op haar beurt Charline De Waele aftroefde in de spurt.

Bij de jeugd ging de zege op de 5.65km zoals verwacht naar Lohran Baillievier uit Zwevegem. Hij finishte in 20min35 en had bijna 2 minuten voorsprong op Rune Belaen die in de laatste bocht nog ten val kwam. Miro Verledens kon hem net niet remonteren.

Bij de meisjes domineerden de zusjes Angillis het gebeuren. Merel bleef haar tweelingzus Maud 16 seconden voor. Bo Vandenbroeck werd knap derde.

(EL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.