Jordi Kooiman in triatlon in eigen streek

Triatleet Jordi Kooiman aan de start van de 111 in Jabbeke: “Met een plaats bij de eerste twintig zou ik zeer tevreden zijn.” © (Foto ACR)
Redactie KW

Op zondag 1 augustus heeft in Jabbeke voor de derde keer een 111-triatlon plaats. Voor Jordi Kooiman (29) uit Varsenare wordt het een thuiswedstrijd. “In de 111 zal de nadruk vooral op het fietsen liggen. Dat moet goed worden ingedeeld. Ik heb in Deinze al eens die afstanden gedaan en eindigde als zestiende.”

De 111-triatlon in Jabbeke maakt deel uit van een nieuw circuit, de BRO. GO Triatlon Cup, en heeft een vernieuwd parcours. Er is ook een recreatieve sprinttriatlon voorzien. En er is een zeer sterk deelnemersveld. “Daarom zou ik met een plaats bij de eerste twintig al zeer tevreden zijn”, vertelt de zoon van ex-voetballer Wim Kooiman.

In de Kallemoeietriatlon in Sint-Joris eindigde hij, met veel sterke triatleten aan de start, als 26ste. “Mijn zwem- en fietstijden waren goed, het lopen was iets minder. Ik heb daar dan een beetje meer naar toegewerkt. In Kapelle-op-den-Bos werd ik veertiende.”

De wedstrijden hebben plaats in en rond het Klein Strand en het Vrijetijdscentrum Vlamingveld in Jabbeke. Het loopparcours is lichtjes gewijzigd. De zwemstart en de wisselzone blijven hetzelfde, maar het zwemmen in het Klein Strand is nu een grote ronde in de plas, in plaats van twee kleinere. Daarmee wil de organisatie de drukte in het water vermijden. Het fietsen moet veiliger en vlotter verlopen. Met vooral veel rijden langs het kanaal Oostende-Brugge. Eerst in de richting van de kust, daarna richting Brugge heen en terug. “Het is als het ware in mijn achtertuin”, aldus Jordi.

De atleet van het Triatlon Brugge Team groeit naar zijn goede vorm. “Die kwartafstand ligt mij het best. Fietsen is een sterk onderdeel, het lopen iets minder, maar in september ga ik toch een halve afstand proberen, aan de Lacs de l’Eau d’Heure. Voordien is er de kwart of de Viven in Damme”, besluit de leerkracht aan SIVI in Torhout en zwemtrainer bij MEGA in Beernem. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier