https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jonie Vanhoutte boekt eindwinst in BRO.GO Triatlon Cup

Jonie Vanhoutte won de eindzege van de BRO.GO Triatlon Cup onder andere na haar winst in de 111 van Jabbeke. © (Foto ACR)
Redactie KW

Jonie Vanhoutte uit Lichtervelde won de slotmanche in het Nederlandse Hulst en streek zo de eindzege op zak van de BRO.GO Triatlon Cup.

Na Lievegem, Sint-Martens-Latem, Jabbeke en Zuienkerke was er zondag 26 september de vijfde en beslissende manche van de Triatlon Cup in Hengstdijk nabij Hulst, dit jaar in het leven geroepen door BRO.GO Sports van organisator Sam Govaert uit Jabbeke.

Wie in aanmerking wilde komen voor de ranking en de mooie geldprijs moest minstens drie van de vijf wedstrijden doen. Bij de dames werd de tussenstand geleid door Sonja Skevin. Jonie Vanhoutte volgde op 36 punten en had één opdracht om de eindzege te behalen. Ze moest voor Skevin eindigen en slaagde daar ook in. De atlete van de Izegemse triatlon Club won de wedstrijd in 2u07’44”, voor Skevin. De Brugse Bo Dubin (TBT) zette haar goede vorm van de voorbije weken door en finishte als een junior knap op de derde plaats.

Voor Jonie Vanhoutte is de eindwinst in de BRO.GO Triatlon Cup na voor haar toch wel een mooi seizoen de kers op de taart. “Na mijn winst in Jabbeke werd het eindklassement uiteindelijk een doel. Samen met mijn trainer heb ik daar naar toe gewerkt”, vertelt de triatlete uit Lichtervelde. “Hopelijk is het komend weekend opnieuw van dat.”

Jonie neemt dan op zaterdag deel aan het Belgisch kampioenschap crossduatlon in Emines. “Het is eens iets anders, als uitsmijter van het seizoen. Maar toch met ambitie. Ik ga deze week wat trainen op de mountainbike. Een overwinning zou het mooiste zijn natuurlijk, maar ik zal zien hoe het mountainbiken mij bevalt. Ik hoop op een podiumplaats en droom van meer”, aldus Vanhoutte.

Bij de mannen moest het in Zeeland onder andere een hevige strijd worden tussen Bruggelin Louis Naeyaert en Brecht Van Vooren. De triatleet uit Aalst was onlangs nog de snelste in de Viven Triatlon in Damme en stond in de tussenstand op slechts één punt van Naeyaert. De wedstrijdwinst in Hulst ging uiteindelijk naar Simon De Cuyper, voor Van Vooren, Wannes Swinnen en Naeyaert en zo ging Van Vooren met de eindwinst lopen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.