Jonge West-Vlamingen kronen zich tot Belgisch kampioen duatlon

Lotte Minnebo (Triatlon Brugge Team) behaalde de zege bij de Jeugd B. © (Foto GF)
Redactie KW

Na twee jaar in Ruddervoorde had het nationaal kampioenschap jeugdduatlon zondag plaats in Braine l’Alleud. Lotte Vandekerckhove en Lotte Minnebo behaalden er na de titel in het triatlon nu ook die in duatlon.

De plaatselijke triatlonclub stond in Braine l’ Alleud in voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap jeugdduatlon. Dit had normaal eind april plaats, maar werd omwille van de coronapandemie naar een latere datum verplaatst. Er werd zondag onder de in totaal circa 230 deelnemers gestreden om de nationale titels bij de Juniores en de Jeugd A (5km lopen, 20 km fietsen, 2,5 km lopen), Jeugd B (2,5 km lopen, 10 km fietsen, 2,5 km lopen) en Jeugd C, de helft van de afstand bij Jeugd B.

Lotte Vandekerckove (No Limit Team) uit Avelgem was goed voor goud bij de dames juniores (18-19 jaar). Zij finishte in 1:09’04” met 53 seconden voorsprong op haar clubgenote Hannelore Willen uit Gavere. De Brugse Bo Dubin (Triatlon Brugge Team) werd derde op bijna vier minuten. Opvallend: dit was onlangs in die leeftijdscategorie ook de top drie op het BK jeugdtriatlon in Hofstade. Bij de heren juniores was er een derde plaats voor Milan Verschaeve (Atom 6, Roeselare) uit Lichtervelde.

Bij de Jeugd A (16-17) ging er geen podiumplaats naar de West-Vlamingen, bij de mannen eindigde Louis Uyttenhove uit Roeselare van de Izegemse Triatlon Club wel als vierde.

Yannis Devoldere van de Duatlon Vereniging Baliebrugge (DVB) was goed voor een gouden medaille bij de Jeugd B (14-15 jaar). In die leeftijdscategorie bij de meisjes ging de eerste plaatse tevens naar een provinciegenoot. Zij het Lotte Minnebo uit Assebroek en lid van het Triatlon Brugge Team (TBT). Zij greep na de nationale titel in het triatlon, nu ook deze in het duatlon. Lotte finishte in 39’32” met een minuut voorsprong op Lise Deleersnyder (No Limit Team) en Emma Cottenie, ook al van die club uit Zwevegem.

Bij de Jeugd A (12-13 jaar) tenslotte was er brons voor Thibaut Debecker van het Triatlon Brugge Team.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier