Jonge John Heymans verrast favorieten en loopt in Brussel naar eerste nationale titel

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Bron: Belga

De 22-jarige John Heymans heeft zondag in het Park van Laken de Belgische veldlooptitel veroverd. Hij verraste alle favorieten en snelde zo naar zijn eerste nationale driekleur.

In de eerste ronde durfde niemand zijn kaarten op tafel gooien in Brussel en bleven een twintigtal atleten samen. In de tweede van negen rondes was het Lahsene Bouchikhi, de broer van de afwezige titelverdediger Soufiane Bouchikhi, die als eerste een versnelling plaatste. Vijf atleten konden nog volgen: favorieten Dieter Kersten en Lander Tijtgat, de jonge Heymans en triatleten Jelle Geens en Arnaud Dély.

Het zestal bleef kilometers lang samen, niemand loste de rol. Het was wachten tot Dieter Kersten, de nummer twee van vorig jaar, in de zesde ronde een versnelling hoger schakelde. Alleen Heymans kon nog volgen. Met een splijtende aanval op een kleine kilometer van het einde trok Heymans uiteindelijk het laken naar zich toe. Kersten was voor de tweede keer op rij tweede, Tijtgat hield Bouchikhi af in een duel voor het brons. Dély legde beslag op de vijfde plaats.

John Heymans is ook geplaatst voor het EK indoor, dat donderdag van start gaat in het Poolse Torun. Hij loopt er de 3.000 meter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.