Jonathan Goudeseune en Veerle Dejaeghere winnen Dwars over de Mandel

Het podium van de 10 km met v.l.n.r.: Henk Vandermeersch, winnaar Jonathan Goudeseune en Dries Depoortere. © Foto SM
Stijn Moerman

Vrijdagavond 4 mei stond met de wedstrijd van het Klein Seminarie de eerste manche van het criterium Roeselare Loopt geprogrammeerd.

Onder een stralende zon werd vrijdagavond om 18.30 uur het startschot gegeven van de 13de editie van Dwars over de Mandel met de verschillende kidsruns. Onder de aanmoediging van mascotte Suka gaven de jongeren het beste van zichzelf op de looppiste.

Om 19.45 uur was het de beurt aan de lopers voor de wedstrijd over 3,5 km. Daarin ging de overwinning naar Davy Stieperaere, die uitzonderlijk eens voor de korte afstand koos. De Wevelgemnaar haalde het voor een sterke thuisloper Dries Devloo. De derde stek ging naar Ardooienaar Steven Vanderiviere. Bij de dames stond er geen maat op Eva Logghe. De Brugse, die werkt in AZ Delta, kreeg op het podium het gezelschap van Lies Deruddere uit Wevelgem en Lien Goossens uit Ledegem.

Om 20.15 uur stonden de lopers klaar voor de wedstrijd over 10 km. Daarin werd de latere winnaar Jonathan Goudeseune bij de start op sleeptouw genomen door een ploegmaat van FLAC Ieper en sloeg zo meteen een kloof. Na 4 km kreeg de Ieperling het gezelschap van thuisloper Dries Depoortere. Het duo ging samen de finale in en daarin toonde Jonathan zich de betere. De derde plaats ging naar Henk Vandermeersch uit Roeselare. Bij de dames ging de overwinning voor het tweede jaar op rij naar Veerle Dejaeghere. De Ardooise kreeg op het podium het gezelschap van Bianca Serroen uit Geluwe en Saskia Vens uit Roeselare.

Met 3.132 deelnemers mocht het Klein Seminarie opnieuw een recordaantal deelnemers verwelkomen. Een mooiere start kon het criterium Roeselare Loopt zich niet wensen. (SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare-Izegem van vrijdag 11 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier