Jonathan Delombaerde haalt B-finale op het WK kajak

Op het WK in het Portugese Montemor slaagde Jonathan Delombaerde van de Harelbeekse Kajakvereniging erin de B-finale te halen. De beste Belgische kajakker in het sprintnummer over 200 meter haalde een verdienstelijke achttiende plaats.

© (Foto Belga)

In de reeksen ging het erg goed met de Stasegemse vaarder. Met een veertiende tijd (36.745 sec) en een derde plaats in zijn reeks haalde hij vlot de halve finales. De eerste drie van de drie halve finales konden naar de A-finale, plaatsen 4 tot 6 kwamen uit in de B-finale. Jonathan werd zesde in een scherpe tijd van 35.901, de zestiende tijd van alle halvefinalisten. In zijn halve finale werd hij zesde, B-finale dus.

Bikkelharde concurrentie

Eigenaardig is dat de winnaar van de B-finale, De Fransman Maxime Beaumont met een tijd van 35.109 een stuk sneller dan de winnaar van de A-finale, de Spanjaard Garrote. De nieuwe wereldkampioen had 35.259 seconden nodig. De tijd van Jonathan in de B-finale was 36.323, waarmee hij de achttiende plaats inneemt in de ranking van dit WK. Hij haalde van beide finales de 17e beste tijd, wat tevens een idee geeft van de bikkelharde concurrentie, want Jonathan eindigde binnen de seconde van de tijd van de wereldkampioen. Zo close gaat het eraan toe. De Australiër Stephen Bird, waarmee de Stasegemnaar onlangs nog samen trainde, werd tweede in de B-finale in 35.543.

(SJK – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.