Jonas Versteele en Evy Pieters winnen 62ste Jongerencross in Waregem

Podium bij de dames. © (Foto ELD)
Redactie KW

Zondagnamiddag streden honderden atleten in druilerige omstandigheden voor de zege op de Waregemse Hippodroom. Jonas Versteele (AZW) en Evy Pieters (AVR) waren primus.

Bij de heren kregen we een duel tussen Jonas Versteele en Lukas Outtier. Aanvankelijk kregen ze het gezelschap van Sander Verminck maar die moest al snel de rol lossen. Versteele en Outtier gingen samen de laatste ronde in. Eén snedige versnelling van Desselgemnaar Versteele was voldoende om met nog een halve ronde te gaan een kloof te slaan. Versteele eindigde met een voorsprong van 16 seconden op Outtier. Lucas Vleurick mocht als derde mee het podium op.

Bij de dames kregen de opgekomen toeschouwers een mooi deelnemersveld voorgeschoteld met Evy Pieters (AVR), Charline Vanneste (AVMO), Saskia Vens (AVR) en Anneleen Vande Riviere (DEIN). Het waren Pieters en Vande Riviere die uiteindelijk streden voor de overwinning. Pieters kon zich ontdoen van Vande Riviere om met een voorsprong van 11 seconden de aankomst te bereiken. Vens werd knap derde.

Bij de master ging de zege naar Joost Dewaele (KKS) voor Bjorn Voet (FLAC) en Alexander Lietaert (FLAC). Charline Vanneste (AVMO) won bij de dames voor haar clubgenotes Katrijn Van Hulle en Melissa Nobus.

Beste junioren werd Rune Nollet (MACW) bij de heren en Femke Deleu (FLAC) bij de dames de winnaar.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.