Jonas Versteele en Bianca Serroen als eerste over de meet op Grensloop 2022

© CB
Redactie KW

De grensstad aan de Leie toonde zich tijdens Grensloop opnieuw van haar sportiefste kant. Iets meer dan duizend enthousiastelingen deden mee aan de loopwedstrijd doorheen de centrumstraten van Menen met start en aankomst op de Grote Markt.

Individuele lopers, scholen en bedrijfsteams lieten zich voortstuwen door de aanmoedigingen van het publiek. Bij de kidslopen viel de vastberadenheid op waarmee de 11-jarige Dryss Cooreman van de Sint-Jansschool in rolstoel drie rondes van 500 m aflegde. Basisschool De Kleine Prins mocht de wisselbeker voor de sportiefste school in ontvangst nemen.

Op de 5 km was de winst voor Jasper Vitse bij de heren en Mariska Breyne bij de dames. Op de 10 km kwam Jonas Versteele bij de heren als eerste over de streep en won Bianca Serroen bij de dames.

De brandweerlieden van brandweer Fluvia maakten het zichzelf extra lastig door op de 5 en de 10 km uit te rukken in volledige uitrusting. De trofee voor het sportiefste bedrijf ging naar de leerkrachten van het VTI Menen.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier