Jeugdtriatlon Oostende Bredene lokt 60 deelnemers

In Bredene namen zaterdag 60 kinderen deel aan de jeugdtriatlon, het jaarlijks voorgerecht van de grote kwarttriatlon die op zondag plaatsvindt met 210 deelnemers.

Deze jongeren namen deel aan de jeugdtriatlon in de oudste categorie: Maxime Coppin (1), Amber Bertels (2), Louis Vanderschaeghe (3), Naomi De Vos (4), Matteo Steen (5) en Wout Meulemans (6). © FRO

Ankerplaats was de surfclub aan de Spuikom. In vijf leeftijdscategorieën moesten de deelnemers zwemmen (van 50 tot 250m), fietsen (van 1,3km tot 3km) en lopen (van 100m tot 1,5km). Onder ruime belangstelling gaven de kinderen het beste van zichzelf.

In de oudste categorie ging de zege naar de 13-jarige Maxime Coppin, lid van Hermes AC uit Oostende, die voor de derde keer deelnam. “Bij Hermes wil ik me vooral richten op de kampnummers. Lopen en fietsen is geen probleem voor mij, maar ik heb voor deze triatlon toch extra getraind in het zwembad. Het liep allemaal vrij goed, maar ik moest toch diep gaan om mijn twee tegenstanders op de meet te kloppen. Aan Amber Bertels had ik een kwaaie tegenstander. Uiteraard droom ik ervan om mij later te specialiseren in triatlon, maar ik moet ik nog veel leren en veel trainen.”

Amber Bertels uit Bredene is 14 en houdt vooral van paardrijden. “Ik ga ook regelmatig lopen en fietsen. Zwemmen doe ik minder vaak, maar ook zonder training ging dat vandaag vrij behoorlijk. Ik kwam als eerste binnen na de zwem- en de fietsproef. Bij het lopen was Maxime net iets sneller in de spurt, maar ik ben tevreden. Het smaakt naar meer en beter, misschien in clubverband.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.