Jesse Claus uit Roeselare koestert zilver met de estafetteploeg

Jesse Clauw hoopt binnenkort weer eens aan een veldloop te kunnen deelnemen. (foto FD)
Jesse Clauw hoopt binnenkort weer eens aan een veldloop te kunnen deelnemen. (foto FD)
Redactie KW

Tot op vandaag verblijven de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare in de onwetendheid of zij op 21 maart de manche van de CrossCup op Schiervelde in Roeselare zullen mogen laten doorgaan. De 15-jarige Jesse Claus vreest een beetje dat de jeugdwedstrijden nog geen groen licht zullen krijgen. Toch hoopt hij dit voorjaar nog eens aan de start van een veldloop te staan.

“Dit weekend viel de beslissing dat de CrossCup van Brussel, ook geldend als het Belgisch Kampioenschap veldlopen, op 28 februari plaatsheeft. Maar in het Park van Laken mogen enkel de seniores vrouwen en mannen strijden voor de titel. De wedstrijden zullen ook beperkt blijven tot veertig deelnemers. Alle jeugdwedstrijden worden geannuleerd. Ik vrees een beetje voor hetzelfde scenario in Roeselare”, vertelt Jesse, leerling van het vierde jaar wiskunde-wetenschappen aan het Klein Seminarie in Roeselare.

“Ik hoop dit voorjaar toch nog aan de start van een cross te kunnen staan. Ik verlang echt naar een wedstrijd. Vorig jaar eindigde ik als 26ste in Roeselare in de categorie cadetten. Daarnaast werd ik 39ste in Berlare, 20ste in Diksmuide, 37ste in Rotselaar en 32ste in Brussel. Vanaf dit winterseizoen ben ik eerstejaarsscholier, maar veldlopen in competitie zat er deze winter nog niet in.”

Medaille

“Ik hou erg veel van het veldlopen, maar mijn mooiste sportieve prestatie beleefde ik vorig jaar op het BK Aflossingen in Moeskroen. Op de 4 x 800 meter behoorde ik samen met Maarten Dewulf, Jérome Kindt en Nand Vanderivière tot de K.A.V.R.-selectie. We streden tot op de eindmeet voor de Belgische titel, maar werden heel nipt op de meet verslagen door het viertal van K.A.A. Gent. Toch blijft het voor mij mijn mooiste sportieve herinnering. Het was de eerste keer dat ik een medaille behaalde en dan nog zilver op het Belgische Kampioenschap!”, blikt Jesse trots terug.

“Ik droom ervan om ook individueel eens op het podium van een kampioenschap te mogen staan. Mijn grote voorbeeld is de Noorse atleet Jakob Ingbritsen. Hij werd op 17-jarige leeftijd al Europees kampioen op de 1.500 meter en de 5.000 meter. Ik zal de goede raad van mijn trainers van K.A.V.R. opvolgen, die zijn altijd positief ingesteld. Duimen maar, dat ik de volgende maanden een puike conditie te pakken krijg zodat ik eens een podium mag beklimmen!”

(FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier