Jérôme Biets is de nieuwe leider bij de Internationalen mx2

Maarten Govaert won de eerste manche bij de Internationalen mx1. © Coghe
Redactie KW

MCLB was vorig weekend te gast in het Oost-Vlaamse Heldergem, waar op het circuit van de Berenhoek gereden werd.

De Inters zorgden voor spektakel in de eerste manche, die uiteindelijk werd gewonnen door Maarten Govaert (Oostrozebeke). David Segers tekende voor een prima inhaalrace naar plaats twee en domineerde vervolgens de slotmanche voor Wietse Brackman, van wie hij de leiding weer overnam in het kampioenschap. In die tweede manche kwam Govaert niet zo goed weg. Hij rukte wel nog op naar de derde plaats, maar de kloof dan niet meer gedicht en moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plaats in de eindstand bij de Internationalen mx1. Verdere ereplaatsen waren er voor Jorne Tytgat, Torpjurn Van Hoe en Jurgen Wybo. Jérôme Biets (Jabbeke) scoorde maximaal in de mx2 om ook de nieuwe leider te worden, terwijl Henson Lievens eens te meer beide reeksen won in de B-klasse.

Christian Dubaere (Otegem) werd winnaar bij de Nieuwelingen B met een reekszege en een tweede plaats. Stefaan De Ruyck (Tielt) mocht mee op het podium als tweede na zijn dubbele derde plaats. Julie Vandevelde (Desselgem) mocht ook op het hoogste schavotje. De jonge dame werd dubbele reekswinnaar bij de Dames-Open en pakt de leiding in de stand van het BK met 21 punten voorsprong. Sander Lauwers (Dentergem) was andermaal de beste bij de Nieuwelingen Open. In de eerste reeks moest hij nog het meesterschap ondergaan van Van Havermaet, bij wie hij in het wiel finishte. In de tweede en beslissende reeks liep Sander ver uit en daarmee werd hij onbetwistbaar eindwinnaar. Jamy Carron (Tielt) boekte opnieuw dubbele reekswinst bij de Nieuwelingen mx1 en heeft nu 67 punten voorsprong in het Belgisch kampioenschap. Lothar Desmet (Pittem) kwam als tweede en vierde door de finish bij de Nieuwelingen mx1 en werd daarmee derde in de eindstand. Yorben Evaert (Lendelede) zorgde voor een aangename verrassing door de bloemen te pakken bij de Nieuwelingen mx2. In de eerste reeks kwam hij als tweede door de finish en verraste met de reekszege in de slotmanche. Stijn Vynckier (Wielsbeke) schreef die eerste reeks op zijn naam en moest vrede nemen met de derde plek in de tweede manche en was daarmee tweede in de eindstand. Alexi Decordier (Tiegem) mocht ook mee naar de hulde. Hij werd derde bij de Nieuwelingen mx2 met een vijfde en een tweede plaats.

Stanley Verstraete (Zerkegem) kon een nieuwe eindzege behalen bij de Nationalen mx2. Aaron Spruytte (Kortemark) legde beslag op de derde en de tweede plaats bij de Juniors mx2, wat goed was voor de tweede eindstek. Damon Ingels (Maldegem) werd derde in de eindstand met een reekszege en een vijfde plaats. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) boekte nog maar eens een dubbele reekszege bij de Masters en een derde podiumplaats was er voor Kristof Calus (Heestert). Hij legde beslag op de vierde en de derde plaats. Sunny Desintebin (Zonnebeke) werd voor de tweede week op rij winnaar bij de Quads A na een dubbele reekszege.

Eerste eindzege voor Viktor Boone-Robbe De Veene bij de Zijspannen B

Door de concurentie van de GP Zijspannen in Lommel was de opkomst van de driewielers niet zoals gewoonlijk, maar wie er wel was, kon de vruchten plukken van zijn inspanning. Het duo Yens Delmotte en Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) won beide reeksen met ruime voorsprong. Het zag er even benard uit in de eerste reeks. Na een kopstart blokkeerde de motor halfweg de eerste ronde, waardoor er met een ruime achterstand aan de achtervolging begonnen moest worden, maar dat lukte uitstekend. De tweede manche kon zonder problemen afgewerkt worden. Viktor Boone en Robbe De Veene (Meulebeke-Kachtem) waren wellicht de gelukkigste jongens die naar de hulde mochten na afloop. Zij mochten immers op het hoogste schavotje plaatsnemen als eindwinnaars bij de Zijspannen B. In beide reeksen kwamen zij als derde onder de geblokte vlag, als dubbele reekswinnaar groep B. Bram Verbrugghe en Klaas De Roo (Meulebeke-Ardooie) vormden voor de gelegenheid een koppel in het zijspan. Zij werden tweede in groep B met een dubbele vierde plaats.

(Guido A.)