Jasper Sabbe uit Dadizele wint kwarttriatlon van Aalst, eerste zege voor zijn nieuw team SMO-SCOTT

Triatleet Jasper Sabbe uit Dadizele was in Aalst goed voor de zege. © gf
Redactie KW

Jasper Sabbe uit Dadizele greep zondag 11 juli in de kwarttriatlon in Aalst na twee ereplaatsen in Kortrijk en Kanne zijn eerste zege voor zijn nieuw team SMO-SCOTT.

Jasper Sabbe uit Dadizele en Brecht Van Vooren uit de streek van Aalst maakten er bij de heren alvast een spannende wedstrijd van die pas tijdens het loopnummer in een definitieve plooi viel in het voordeel van de West-Vlaming.

“Ik kwam als derde uit het water en vormde meteen een kopgroepje met Brecht Van Vooren en Louis Uyttenhove. Ik twijfelde niet en reed vol door”, analyseert Jasper Sabbe zijn wedstrijd.

Na twee ereplaatsen ben ik super tevreden met deze zege

“Ik kreeg weinig steun omdat kort na ons nog enkele teamgenoten van Brecht de aansluiting konden maken. Zo kwam ik in een lastige situatie met meerdere 3 PT-triatleten die een ploegspel konden spelen. Ik kon toch goed standhouden en liet niemand wegrijden.”

Strak tempo

Tijdens het lopen hield Jasper Sabbe een strak tempo aan. Na een eerste versnelling kwam Brecht Van Vooren nog even aansluiten, maar bij een tweede versnelling moest de thuisatleet een gaatje laten vallen. Jasper Sabbe greep zo een verdiende zege in 58’37”. “Na twee ereplaatsen ben ik super tevreden met deze zege. Het is overigens mijn eerste individuele winst voor mijn nieuw team”, liet Jasper weten.

Bij de dames was de tweede plaats in Aalst voor Lotte Vandekerckhove uit Avelgem. De jonge talentvolle NLT-triatleet leverde een knappe prestatie en moest enkel Alexandra Tondeur laten voorgaan.

West-Vlamingen presteren ook in Latem

Het SMO SCOTT-team van Sabbe had het voorbije weekend nog meer reden om te vieren, want ook in Latem, in een triatlon voor de BRO-GO Cup van organisator Sam Govaert uit Jabbeke, finishten twee Brugse triatleten in de top vijf.

Louis Naeyaert werd tweede na zijn ploeggenoot en meervoudig Belgisch kampioen Simon De Cuyper. Joris Basslé werd vijfde na Sven Vandenbroucke (LTTD) uit Moorsele. De winst bij de dames in Latem was voor de West-Vlaamse Charlotte Deldaele uit Kuurne. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten