Jasper Sabbe en Sofie Gallein winnen Poco Loco Roeseltriatlon

Het podium bij de heren. © (Foto SM)
Stijn Moerman

Zondag 2 juni vond in Roeselare de zevende editie van deze 1/8ste triatlon van TriatlonTeam Roeselare plaats.

Om 11 uur ging de wedstrijd voor trio’s van start met maar liefst 72 teams. Na een spannende strijd haalde ‘Bouwjaar 1988‘ – bestaande uit Jani Desmet, Jordi Vanpoucke en Jelle Verschaeve – het voor ‘Rambo’ (Dieter Vandenhende en Alex Lefevre, die zwom en liep) en Sport#vanrsl (Simon Biesbrouck, Dries De Bree en Dries De Zaeytijd).

Om 13 uur mochten de 81 dames onder een stralende zon het water in. Tijdens de fietsproef ontstond er een kopgroep van een zevental rensters die samen richting de laatste wisselzone gingen. De afsluitende loop was een kolfje naar de hand van Sofie Gallein. De KAVR-atlete uit Gits haalde de overwinning binnen voor Margot Vandekerkhove uit Izegem en TTR-lid Ann-Sophie Van Hoecke uit Roeselare.

Om 15 uur werd het startschot gegeven voor de heren, die met 211 waren. Daarin werd het een strijd tussen Jasper Sabbe uit Dadizele en Hannes Callebaut uit Izegem. Het duo kwam kort na elkaar uit het water en reed samen richting de afsluitende loopproef. Daarin nam de Dadizelenaar, die op heel wat supporters kon rekenen, geleidelijk aan afstand van zijn kompaan, die tevreden moest zijn met de tweede stek. Pieter Vanhee uit Izegem vervolledigde het podium.

BK hulpdiensten

Deze wedstrijd telde ook als het BK voor hulpdiensten. Bij de dames was er West-Vlaams goud voor Ann Huvaere (brandweer Hooglede) bij de dames 40+. Bij de heren deden onze streekgenoten het ook voortreffelijk met winst bij de -40 voor Bredenenaar Nick De Wannemaeker (brandweer Oostende). Bij de heren 40+ was er zilver voorJan Gheysens uit Aartrijke en brons voor Bene Pype uit Westrozebeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier