Jannes Cottyn en Veerle Dejaeghere winnen Dwars over de Mandel

De eerste drie bij de heren en de dames op de 3,5 km stonden samen op het podium. We zien v.l.n.r.: Thijs Dekiere, Fabrice Laga, Dries Devloo, Floor Decuypere, Lies Deruddere en Adeline Temmerman. © SM
Redactie KW

Ondanks het slechte weer mag het Klein Seminarie terugblikken op een geslaagde twaalfde editie van Dwars over de Mandel.

Vrijdagavond 12 mei vond in Roeselare de twaalfde editie van Dwars over de Mandel plaats. Het water viel met bakken uit de lucht, maar dat schrikte de deelnemers niet af. Meer dan 2.700 lopers haalden de finish van deze eerste manche van het criterium Roeselare Loopt. De bezetting van de kidsruns was iets minder dan vorig jaar door het onweer, maar er vonden nog steeds meer dan 100 kinderen de weg naar het Klein Seminarie.

Het startschot van de 3,5 km – gegeven door niemand minder dan Koen Naert en Stijn Fincioen – om 19.30 uur bracht bijna 1.200 lopers op de been. Bij de heren ging de zege naar Fabrice Laga uit Zulte in een tijd van 11’14. Hij haalde het voor de naar Kuurne uitgeweken Roeselarenaar Thijs Dekiere (11’27) en thuisloper Dries Devloo (11’35), beiden lid van TriatlonTeam Roeselare. Bij de dames was Lies Deruddere uit Wevelgem de snelste. Ze haalde het met een tijd van 13’01 voor de 12-jarige (!) Adeline Temmerman (13’35) uit Rumbeke en IKSR-leerlinge Floor Decuypere (14’11) uit Roeselare.

Iets na 20 uur ging de 10 km van start met meer dan 1.400 sportievelingen onder een droog gesternte. Na een ronde lag het deelnemersveld uit elkaar en had Jannes Cottyn een kleine voorsprong op zijn achtervolgers. De Oostnieuwkerkenaar haalde het met een tijd van 30’34 voor Ingelmunsternaar Andy Vanhaelewijn (30’42) en Pittemnaar Alexander Eggerick (30’57). Bij de dames stond er geen maat op Veerle Dejaeghere met een tijd van 33’04. De Ardooise kreeg op het podium het gezelschap van Hilde Hindryckx (37’17) uit Roeselare en Jana Bekaert (37’34) uit Waregem, die tot vorig seizoen bij de dames van KSV De Ruiter speelde en ploegdokter is van Zulte Waregem.

(SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 19 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier