Na een knappe eerste reeks waarin Jurgen Wybo na kopstart bijna de hele race aan de leiding reed bij de Internationalen, werd hij in de laatste ronde alsnog gepakt door Dylan Verleysen en Wybo moest vrede nemen met de tweede plek op één seconde van de winnaar. In de tweede manche opnieuw kopstart van Wybo en onmiddellijk een ruime voorsprong uitgebouwd. In de eindfase kwam Verleysen opnieuw heel wat dichter, maar ditmaal kon Jurgen zijn naaste belager op veilige afstand houden en de reeks- en eindzege behalen met een verschil van een viertal seconden. Jaimy Deleersnijder (Zulte) mocht ook nog eens naar de hulde, hij werd derde in de eindstand bij de Internationalen mx1 met de derde en vierde plaatsen.

Tim Vandriessche (Menen) was andermaal dubbelwinnaar bij de Internationalen mx2, hij mocht dan ook op het hoogste schavotje met de hulde in naar zijn zeggen zijn laatste wedstrijd van huidig seizoen. Greg Vullers (Dentergem)behaalde zijn eerste eindzege sinds hij terug is bij MCLB, hij werd als achtste en twaalfde afgevlagd tussen de A-Internationalen, als reekswinnaar en tweede bij de Inters B. Greg Demeulemeester (Kerkhove) werd derde bij de Inters B met de derde plaats en reekszege.

Jamy Carron uit Tielt was al enkele weken zeker van de nationale driekleur, in de finale van het BK in Wingene vorige zondag schreef hij andermaal beide reeksen op zijn naam. Hij werd dan ook eindwinnaar van de dag bij de Nieuwelingen mx1, en in het BK. telt Jamy liefst 131 punten voorsprong, hij won liefst 19 van de 22 reeksen. Dieter Debaets (Sint Baafs Vijve) werd tweede bij deze Nieuwelingen mx1 met dubbele tweede plaats. Stanley Verstraete (Zerkegem) opnieuw dubbelwinnaar bij de Nationalen mx2, hij mag komende zondag debuteren bij de Inters Open B. Niel Vandevelde (Ooigem) werd driedubbel tweede bij de Nationalen mx2 na twee heel sterke races in het spoor van kampioen Verstraete. Dylan Delagrense (Oostende) was knap bezig bij de Nationalen mx1, hij werd driedubbel tweede in het dagklassement en ook tweede in het kampioenschap. Karel Vanhaecke (Oostkamp) mocht naar de hulde van het dagklassement als derde bij de Juniors mx1 met de vierde en tweede plaatsen, en ook naar de hulde van het B.K. waarin hij de derde plaats behaalde. Damon Ingels (Maldegem) de kersverse kampioen bij de Juniors mx2 werd tweede met de tweede en derde plaatsen. Stefaan De Ruyck (Tielt) mocht op het tweede schavotje plaats nemen met de hulde van de Nieuwelingen B, in beide reeksen kwam hij als derde onder de geblokte vlag.

Julie Vandevelde (Desselgem) was weer heel sterk bezig in haar reeksen bij de Dames Open, de kampioene schreef beide reeksen op haar naam. Celien Dewulf (Jabbeke) werd driedubbel tweede bij de Dames, en Fedra Vander Elst, de vriendin van Stanley Verstraete, driedubbel derde.

© Foto Coghe

Dylan Boussy - Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) schreven opnieuw beide reeksen bij de driewielers op hun naam, kampioenen groep A volwaardig. Yens Delmotte - Joey Valcke (Kachtem-Oostrozebeke) vormden voor de gelegenheid een duo en deden het heel knap met driedubbele tweede plaats. Nico De Soete - Robin Wille (Wingene-Oostrozebeke) waren voor eigen volk ook knap bezig en mochten mee op het podium als derde A's na hun derde en vijfde plaatsen.

Junior Verhelst - Frederic Van Der Voorden (Wingene-Eksaarde) mochten op het hoogste schavotje als winnaars bij de Zijspannen B, de thuisrijder kwam als zevende en derde onder de geblokte vlag tussen de A-rijders. Gunther Pyra - Robbe De Veene (Eernegem-Kachtem) werden tweede in groep B met de vijfde en zesde plaatsen.

Volgende afspraak op 1 oktober in het Oost-Vlaamse Beervelde voor de start van het Open-Herfstkampioenschap.

(Guido Allewaert - foto G.Coghe)