Jabbeekse dames dicht bij stunt tegen kampioen

De Jabbeekse dames blijven in regionale ongeslagen na een 25-7 zege. © (Foto JV)

In de hoogste krachtbalafdeling was het damesteam van KRB Jabbeke dicht bij een stunt. Het ontving kampioen Baasrode, dat geen beroep kon doen op beloftevolle jongere Lien Supply.

De Jabbeekse dames roken daardoor hun kans, en speelden heel goed mee. Net voor de rust kon Mieke Boterberg nog met een verre worp de 8-11 ruststand op het bord gooien. In de tweede helft liepen de Oost-Vlamingen zeven punten uit en leek de wedstrijd gespeeld. Coach Michael Clarysse wijzigde dan zijn aanvalspatroon en dat loonde. Annelien Vantomme werd op de tweede worp geplaatst waardoor heel wat afstand kon overbrugd worden. Achteraan was de jonge Tina Vandamme een rustpunt en ze leverde een sterke prestatie af. Punt bij punt kwam de thuisploeg dichterbij. In de laatste seconden, bij een 17-19 stand, ondernam Jabbeke nog een rugworppoging. De bal verdween in het doel, maar de twee doelpunten werden niet toegekend door de scheidsrechter, aangezien er niet vanop de juiste werpplaats gegooid werd. Jabbeke bewees in deze wedstrijd om hun plaats in de hoogste afdeling te verdienen en put moed uit deze prima prestatie.

Noordster Dudzele blijft goed op dreef. Het staat op een onverhoopte derde plaats, na een 14-16 zege bij Ingelmunster.

In regionale zijn de dames van Jabbeke (foto) nog altijd ongeslagen en blijven na een 25-7 zege tegen Beitem comfortabel aan de leiding.

Bij de mannen kende Jabbeke, zonder Tim Versyck, geen problemen met Koekelare (13-17). In deze wedstrijd was aanvalsleider Tomas Vandamme, die telkens twee worpen voor zijn rekening nam, haast foutloos. Assebroek had dan weer veel moeite met nieuwkomer Baasrode (20-19), maar blijft mooi op de derde plaats. Sporting Brugge ging onderuit bij hekkensluiter Ichtegem (31-26), dat zo de eerste puntjes van het seizoen sprokkelde. Menen blijft eenzaam onderaan na een 19-33 nederlaag tegen Male.