https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Izegemse boksmeeting pakt uit met zeven profkampen

Onder meer Hedi Slimani bokst in Izegem. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Tijdens de traditionele kerstboksmeeting in Izegem bieden de organisatoren op kerstdag naast drie amateurkampen zeven profkampen aan, waarbij het onder meer uitkijken is naar Hedi Slimani en Meriton Karaxha.

De Izegemse meeting is intussen aan de 96ste editie toe. In de amateurkampen verschijnen onder meer de Ingelmunsterse Amy Naert en Manolito Strynckx uit Bellegem in de ring, net als Jordan Vungbo, zoon van Patrick Vungbo, die destijds nog furore maakte in Izegem.

Voor de pauze krijgt het Izegemse publiek nog de vrouwenkamp tussen het Limburgse talent Jill Serron en de Bosnische Okugic, de sterke Turk Enes Ciftci, die in november ook al in Izegem bokste, tegen neoprof Joffrey Audenaert en Matingu Kindele tegen de Luxemburgse Armeen Armen Ypremyan.

Comeback Slimani

Na de pauze volgen nóg vier profkampen waarbij het uitkijken is naar Hedi Slimani, die zijn comeback maakt na zijn operatie van een acute blindedarmontsteking. Innocent Anyanwu is zijn tegenstander. De hoofdkamp gaat tussen Meriton Karaxha en de zeer goeie Fransman Bernard Follea.

De andere kampen zijn Michael Pareo – Bassam Belkhir en neoprof Hovanes Martirosyan – Ivan Godor. Ook die kamp belooft interessant te worden: Martirosyan maakte indruk bij de amateurs, maar krijgt in zijn eerste kamp met de taaie Godor een te duchten tegenstander tegenover zich.

De kerstboksmeeting vindt plaats op 25 december in sporthal De Krekel in Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.