Izegem Tribes komen 10 cm tekort voor promotie naar eerste divisie

© RV
Redactie KW

De American Footballclub Izegem Tribes speelde zondag een barragewedstrijd tegen de Antwerp Argonauts om promotie naar eerste divisie. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de Izegem Tribes in extra tijd nipt verloren met 22-20.

De Izegem Tribes hadden de kans om voor het eerst sinds de splitsing met Oostende weer naar eerste divisie te promoveren. Vorig jaar speelden de Tribes barrages tegen een sterk Oostende en bleven in tweede. Dit jaar lagen de kansen beter tegen de Antwerp Argonauts, maar ook dit jaar is het een verhaal van net niet.

“Het is continu een nek-aan-nek-duel geweest”, opent voorzitter Bart Supply. “Beide ploegen hebben hun deel van de fouten gemaakt. We waren zeer aan elkaar gewaagd, maar het zat hem in de details. We kwamen op onze laatste run 10cm te kort. Dat maakt het verlies ook extra zuur. We beseffen dat we de kwaliteit hebben om op het hogere niveau mee te kunnen. Alleen is ook duidelijk geworden dat onze kern wel breder moet worden en dat zal ook grotendeels de focus moeten worden in het off season. Bovendien denk ik dat het onze gezonde ambitie moet zijn om volgend seizoen als eerste te eindigen en automatisch te stijgen naar de elitedivisie.”

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier