Izegem handbalkampioen na hard bevochten derby tegen Kortrijk

Izegem was na het verlies thuis en met het oog op de titel zeker gebrand op winst. Ook Apolloon wou voor eigen publiek de kansen op een titel gaaf houden. Het resultaat was dan ook een adembenemende wedstrijd.

In een overvolle Kortrijkse sporthal De Lange Munte zaten de tribunes vol met supporters van beide ploegen. Kortrijk vloog er van bij de start in en kwam het eerst op voorsprong na balverlies van de bezoekers. Daarna ging het vrijwel gelijk op en waren het vooral de doelmannen die uitblonken door hun schitterende reddingen aan beide zijden. Op het kwartier bouwde blauw-wit stelselmatig een voorsprong uit die op zeven minuten voor rusten zelfs al vijf punten bedroeg. Aan de rust hadden ze nog drie punten voor op de thuisploeg.

In de tweede speelhelft ging het plots snel en kwam Kortrijk zelfs terug op voorsprong met nog twintig minuten op de klok. Het werden twintig helse minuten waarbij de kansen en doelpunten constant over en weer gingen. Ook nu toonden de twee doelmannen hun kunnen en behoedden hun teams voor extra doelpunten. Het uitzinnige publiek voelde de spanning en moedigde met alle middelen hun teams aan.

Vijf minuten voor affluiten stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. De Izegemse time-out deed wonderen want op amper drie minuten voor affluiten kwamen de bezoekers op een voorsprong van drie punten. Wat Apolloon ook probeerde, de kleine kloof werd niet meer gedicht en won Izegem de West-Vlaamse derby met 21-23 en is een wedstrijd voor het einde van de competitie kampioen.