Ivan Kindt en Bram Naessens zijn Belgisch kampioen in rolstoeltennis

Ivan Kindt (links) werd kampioen in dubbel met Bernard Falaise. (gf)
Redactie KW

In de tennisclub van Thuin vond het Belgisch kampioenschap rolstoeltennis plaats. Ivan Kindt uit Oostrozebeke behaalde een nationale titel in het dubbelspel, Bram Naessens uit Wielsbeke deed dat in de reeks B.

Bram Naessens (41) won in de finale tegen Benoit Delmotte uit Moeskroen met 6/1 en 6/3 in de B-reeks. “Die is vooral bedoeld voor nieuwelingen of starters, spelers die nog geen klassement hebben en voor mensen die net niet goed genoeg zijn om in de A-reeks te spelen”, weet de West-Vlaamse kampioen. “Velen blijven hangen in de B-reeks, maar de jonge talenten schuiven na maximum twee jaar naar de A-reeks door.”

Bram maakt ook deel uit van de nationale ploeg AMP Football waarmee hij in september het EK speelde in Polen. ‘s Zomers speelt hij valide tennis als lid van TC Hernieuwenburg. Voor het rolstoeltennis trekt hij naar TC Rumbeke. “Ik doe ook mee aan tornooien, dus heb ik een tikkeltje voor op de starters die nog alles moeten leren. Volgend jaar zijn er plannen om mij bij de A-spelers onder te brengen, maar ik ben daar nog niet aan toe. Na volgend seizoen zeker wel. Ik wil eerst nog meer ervaring opdoen. Ik speel pas een maand of zes.”

Ivan Kindt (50) uit Oostrozebeke heeft al meer ervaring. Hij begon op 39-jarige leeftijd met rolstoeltennis en kon halfweg 2012 als A-speler op internationaal niveau deelnemen aan het ITF 1 Belgian Open tornooi in Namen. Sindsdien probeert Ivan verschillende competitiewedstrijden te spelen, zoals criteriums in eigen land, tornooien in Nederland en ITF-tornooien in België of in één van onze buurlanden.

In Thuin werd Kindt voor de achtste keer nationaal kampioen in het dubbelspel. Met Bernard Falaise versloeg hij het duo Gert Vos en Kristof Michils met 7/6 en 6/1. Ivan, begin deze maand winnaar van het Mediamarkt Rolstoel Criterium in Rumbeke, bereikte ook de finale in de reeks A, maar botste op Jef Vandorpe. De paralympiër en het nummer 15 van de wereld won met twee keer 6/0. Bij de dames ging de Belgische titel naar Els Verhoeven.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.