Isabel Vermeulen en Wouter Decock zegevieren in Gistel

© Foto FRO
Redactie KW

Ondanks regen en wind boden zich meer dan 200 atleten aan voor deelname aan de 21ste editie van Route 62, een loopwedstrijd van de Gistelse Joggingclub.

Voor de 4 kilometer jogging waren er dat 76 en 125 voor de 12 kilometer prestatieloop. Het parcours volgde de oude spoorwegbedding van de vroegere spoorlijn naar Torhout.

Davy Stieperaere, de bekende hardloper uit Wevelgem, nam als training voor het veldlopen deel aan de jogging en liep de 4 kilometer in 13’30”. Hij won voor Yngwie Vanhoucke (Menen), Stijn Vermeersch (Denderleeuw), Jeroen Vitse (Bredene) en Luc Deketelaere (Gistel). Bij de dames won Lies Deruddere (Wevelgem) voor Carine Note (Lombardsijde).

Ultraloper Wouter Decock, dit jaar vijfde op het WK 100 kilometer in Nederland en met de tweede beste Belgische tijd ooit op de 50 kilometer domineerde de hele wedstrijd. Hij finishte bijzonder fris in 42’29”. Bart Bleyaert (Knesselare) had er een minuutje meer voor nodig. Frederik Ameloot (Veldegem) spurtte naar de derde plaats voor Bruno Tilleman (Blankenberge), Dirk Boone (Oostduinkerke) en Bart Sanders (Eernegem). Bij de dames won de 47-jarige Isabel Vermeulen uit Bellegem in 52’29” voor Nel Vandamme (Oostende) en Sofie Tavernier (Oudenburg).

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.