Ironhide wint live wrestling show in Oostende

Kettingen, stoelen... alles wat het duo in de buurt van de ring vond mochten ze tegen elkaar gebruiken. © (Foto JRO)
Redactie KW

Zaterdag organiseerde de Cobra Wrestling Organisation (CWA) een live wrestling show in de Koninklijke Stallingen in Oostende. Als main event stonden Kevin Maratta en Yordi Fiers tegenover elkaar. De verliezer moest een einde maken aan zijn carrière.

De 30-jarige Kevin Maratta (Maratta) uit Oostende en de 32-jarige Yordi Fiers (Ironhide) uit Gistel vormen al twee jaar een tag-team binnen het wrestling circuit. Maar zaterdag stonden ze tegenover elkaar in een wedstrijd waarin een van beiden alles kon verliezen. Samen behaalden ze ooit de ‘CWA tag-team belt’. Maar sinds Ironhide het tag-team de rug toekeerde lopen de spanningen tussen de twee voormalige partners hoog op. Beiden besloten dat ze niet meer samen kunnen bestaan binnen de organisatie en dat een van de twee moet vertrekken. Maratta en Ironhide zetten dus beiden hun carrière op het spel in een no-DQ match, waar alles kon en mocht.

Na een hevige strijd in de ring, bloed inclusief, was het Maratta die het onderspit moest delven tegen zijn voormalige vriend. “Na drie finishers, een ironslam en een jackhammer verloor ik de wedstrijd”, sprak Maratta zijn teleurstelling uit na de wedstrijd. “Ik ben niet alleen mijn vriend kwijt, maar ook mijn carrière is voorbij. Zoals er werd gezegd vooraf moest de verliezer stoppen met worstelen, dat zal ik dan ook doen.”

Ironhide kon zijn geluk niet op. “Ik was nog niet klaar om mijn carrière op te geven en liet dat ook blijken tijdens de wedstrijd. Maratta had geen verhaal tegen mij, wat ik ook wel had verwacht. Maar als hij toch ooit een revanche wedstrijd wil, dan sta ik klaar om hem opnieuw tegen de grond te werken”, aldus Ironhide.

Eigenlijk is het pure show, maar de slagen zijn wel echt tijdens het worstelen. Er wordt nogal dikwijls gezegd dat worstelen fake is. De slagen zijn niet echt en echt gewond kan je nooit geraken, wordt wel eens gezegd. Dat weerlegt het duo. “De slagen zijn wel degelijk echt, alleen leer je binnen het worstelen hoe je die incasseert”, legt Yordi uit. “Het is zeker niet fake, maar het is wel al vooraf geweten onder elkaar wie er zal winnen. We wisten dus al op voorhand dat de carrière van Kevin ten einde liep. We trainden jaren op hoe we moeten vallen. Als ik in het gezicht van Maratta sla, dan zal hij dat zeker voelen. Veel mensen bekijken het als show-worstelen. Er zit inderdaad veel show in, maar fake is het niet. Ook in onze sport zijn blessures mogelijk. We zijn goede vrienden, maar van zodra we in die ring stappen zijn we voor het publiek de grootste vijanden van elkaar. En regels, die hebben we niet. We mogen alle wapens gebruiken die we rond de ring vinden.” Daar maakte het duo gretig gebruik van.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier