Internationaal roeiseizoen in Brugge gestart

De Brugge Boat Race opende met een spectaculaire race in achtriemen. © ACR
Redactie KW

De Koninklijke Roeivereniging Brugge organiseert voor de 25ste keer de Brugge Boat Race. Een recordaantal achtriemen uit binnen- en buitenland beten zaterdag de spits af. Het Gentse RS zette hier de snelste tijd neer.

Zaterdag openden de organisatoren van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB), die 150 jaar bestaat, met een spectaculaire race in achtriemen. Vijf kilometer tegen de tijd, tussen de brug van Nieuwege en het KRB-clubhuis aan het Waggelwater. Er namen maar liefst 75 boten deel, een recordeditie voor deze jubileumuitgave. Zij vertrokken per twee boten en om de dertig seconden in soms wel een nek-aan-nek race. De weersomstandigheden waren goed, geen wind en weinig regen.

Het nationale team met ondermeer Oostendenaar Marlon Colpaert en de Bruggelingen Pierre De Loof, Tristan Vandenbussche, Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe en hun coaches Dirk Crois en Frans Claes trokken eerder deze week op stage naar het Franse Temple-sur-Lot. Het was dus uitkijken hoe de andere landgenoten presteerden.

Winst voor RS

Bij de masters ging de winst naar Gentse RS in 14:40’19” voor het Franse Bordeaux. Een van de boten van het organiserende KRB met Van Acker, Deknock, Van Welden, De Witte, Verkest, Matthys, Huys, Delbeke en De Baene als stuurvrouw eindigden op de vijfde plaats.

De winst bij de dames was voor het Britse Molesey BC, bij de juniores was Gravellines uit Frankrijk de snelste boot, bij de dames hun landgenoten van Le Sporting. Er was ook een strijd met studenten, hier was de winst voor Heidelberger Ruderklub uit Duitsland. Bij de masters stond er geen maat op het Britse Bristol.

Jubileumeditie

Na de prijsuitreiking trok een zeer grote delegatie van roeiers en hun begeleiders richting het stadhuis van Brugge, alwaar ze werden uitgenodigd naar aanleiding van de verjaardag van de Brugse roeivereniging en de jubileumeditie van de Brugge Boat Race.

Zondag wordt er aan het Waggelwater in Brugge nog meer geroeid, dan komen de kleinere boottypes aan bod.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier