Internationaal boksgala in Middelkerke groot succes

Redactie KW

Het jaarlijks internationaal boksgala in sporthal De Branding kon terug op veel publieke belangstelling rekenen. Organisator Eddy Vandenhouweele had zelf drie boksers uit zijn Flandrina-stal. Het programma was met vijf profkampen en vier amateurkampen goed gevuld.

De opener was voor debutant Daniel Saleh van BC Flandrina. Hij vocht een stevige kamp tegen de veel meer ervaren Jonathan Dhondt . De aangename partij eindigde onbeslist.

De tweede Oostendse bokser Revaz Koberdize verloor op punten (1-2) van Bledor Trenznjeva uit Lichtervelde. Het publiek was het er duidelijk niet mee eens. Vadim Stoljartsjoek zorgde voor het eerste hoogtepunt van de avond. Tegen de grotere en duidelijk zwaardere Rosario Falzone (BC Enghien) won hij met technische knock-out in de derde ronde. Het was trouwens een klasse hoger waar de Oostendenaar zich aan waagde. Van een puike prestatie gesproken.

De eerste profkamp was voor de Brugse Armeen Erik Nazarian. In de klasse tot 85 kilo kreeg hij David Ribakoni tegenover hem. Na twee rondes was het over en uit voor Ribakoni. De scheidsrechter gaf een technisch knock-out. Meteen na de pauze kreeg het niveau een stevige stoot opwaarts. Artur Torosion (BC Asse) vocht een stevige partij uit tegen de technisch betere Joffrey Audenaert. Na drie rondes won eerstgenoemde nipt op punten.

Uitputtingsslag

Hakim Ben Ali (BC Lichtervelde) kreeg met Giorgi Kulumbegashvili een ervaren Georgiër tegenover zich. Vanaf de eerste ronde zorgde Ben Ali voor een uitputtingsslag. De eerste twee rondes kon zijn tegenstander nog volgen en af en toe eens counteren. Nadien was het allemaal de bokser uit Lichtervelde dat de klok sloeg. In de vijfde ronde stond de bezoekende coach al met de witte handdoek klaar. Sensatie in de slotronde toen Giorgi nog een ultieme aanval plaatste. Hakim Ben Ali bleef echter de controle behouden en won dan ook verdiend op punten.

Topper en meervoudig kampioen Hedi Slimani was de hoofdkamp bij de mannen. Zijn tegenstander was de Georgiër Kakha Avestisiani. Slimani, dat momenteel nummer 17 op de WBC lijst staat, domineerde en won uiteindelijk op het einde van de derde ronde met TKO. De wenkbrauw van Avestisiani stopte niet met bloeden. Het ging geen halve ronde meer geduurd hebben of hij ging los tegen het harnas gaan.

Hoofdkamp

De hoofdkamp was er een van de Benelux met de Belgische titel als inzet. Femke Hermans van BC Asse keek Elene Sikmashvili in de ogen. Ze werd als waardige tegenstander gezien om de titel vacant te maken. Al van de eerste gong werd er met open vizier gebokst. Femke Hermans was technisch duidelijk de betere. De eerste ronde kon de Georgische nog enigszins volgen. Toch werd ze twee keer vol in het gezicht geraakt. De tweede ronde maakte Hermans het mooi af. Sikmashvili ging door de knieën en staakte de partij. Hermans en haar entourage waren door het dolle heen. Een perfecte drie op drie en vooral een mooie afsluiter van een geslaagde boksavond.

(John Loncke )

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.