Inter Assebroek blijft ongeslagen in de hoogste krachtbalafdeling

De mannen van Inter Assebroek.
Redactie KW

Bij de mannen blijft Inter Assebroek verrassend mee aan de leiding. Het ging op bezoek bij Ichtegem, waar het de voorbije jaren punten liet.

Nadat het in de eerste helft – met windvoordeel – een 12-13 bij elkaar gegooid had, liet het Ichtegem opnieuw in de wedstrijd komen. Pieter Ureel, die door coach Ward Candaele op de vleugelpositie geplaatst werd, kon drie eerste worpen onderscheppen en zo zijn team langszij brengen. Een sterke Jasper Sissau sleurde zijn Assebroek dan in een dolle vijf minuten naar een verdiende 20-23 zege.

Zondag gaan de Bruggelingen op bezoek bij Jabbeke, dat een moeilijke wedstrijd kende op het veld van Menen. Het won amper met het kleinste verschil (24-25) van de hekkensluiter. Kampioen Buggenhout had geen problemen met Sporting Brugge (22-42) en blijft zo op kop samen met Assebroek en Sint-Michiels, dat simpel won van Beitem (12-26). Dé verrassing was het eerste puntengewin van Avanti Lissewege. Nadat het een ganse wedstrijd op achtervolgen aangewezen was, kon Jens De Clercq in de laatste tien seconden met een rugworp de zege veilig stellen. Zo won het tegen Koekelare (25-27) dat zo leider-af is.

Bij de vrouwen kwam kampioen Baasrode niet verder dan een 21-21 gelijkspel tegen Buggenhout en komen Sint-Michiels en Buggenhout langszij op de koppositie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier