Inge Couckuyt en Louis Naeyaert winnen Veloopzwem in De Haan

De twee winnaars Louis Naeyaert en Inge Couckuyt. © FRO
Redactie KW

De 34ste editie van de Veloopzwem in De Haan kende een vlekkeloos verloop. ‘s Morgens doken de 240 deelnemers in het zwembad van Wenduine voor de 500m zwemproef.

Na de middag vertrok iedereen met de tijdsverschillen van de zwemproef aan Sportpark Haneveld voor de 28 km fietsproef en de afsluitende loopproef van 8km. De belangstelling was bijzonder groot en het applaus voor de zwoegende atleten was niet uit de lucht. Bij de dames werd de wedstrijd gedomineerd door de 22-jarige Inge Couckuyt uit Lauwe. Ze won de zwemproef en vergrootte haar voorsprong in de fietsproef en finishte na de loopproef in 1u26’48”. Caroline Wuyts legde beslag op de tweede plaats, met 2’47” achterstand. Inge Roelandt uit Oostende werd verdienstelijk derde op 4’49”. Het podium werd volledig gemaakt door Deborah Ghyselen (Rekkem) en Floor Martens (Waregem).

Bij de heren was Dries Demeulenaere uit Beernem de snelste zwemmer, voor Wouter Monchy (Wichelen). De fietsproef begon met een leidersgroep van zestien renners die de 28 km samen bleven. Beernemnaar Louis Naeyaert was de snelste bij de wissel en hij begon als eerste aan de loopproef. Hij liep de hele tijd met minieme voorsprong aan de leiding en hield vol tot aan de streep. Hij won in 1.17′ rond, voor Lukas Bosmans uit Tremelo (1.17’38”) en Pannenaar Arne Devliegher (1.17’46”). Plaatsen vier en vijf waren voor Wouter Monchy (Wichelen)en Kasper Lagae (Izegem).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier