Ine De Stoop wint VAD-Parkloop in Dadizele, herenreeksen afgelast door stormweer

VAD-Parkloop start jongens Pupillen. © JS
Redactie KW

De 43ste editie van de Internationale VAD-Sporta Parkloop in Dadizele moest voortijdig afgelast worden. Door het stormweer viel een boom in het domein Mariënstede om waardoor de laatste twee reeksen niet konden gelopen worden.

Daardoor werd er geen start gegeven voor de reeksen Veteranen 2 en 3 en de reeks juniores, seniores 1 en 2. Het was tijdens de wedstrijd voor veteranen 3 dat een boom door het stormweer ontworteld werd. Daardoor was de dreef aan de start belemmerd. Organisator Francky Bettens besliste meteen om de wedstrijd te neutraliseren en beide laatste reeksen niet meer te lopen. Zowel deelnemers als toeschouwers en medewerkers moesten het domein ontruimen om veiligheidsredenen. “Je ziet dat je zelfs na meer dan veertig edities nog niet alles hebt meegemaakt”, zegt Francky Bettens. “Maar het was onverantwoord om nog risico’s te lopen. De voorgaande reeksen konden best in betere omstandigheden gelopen worden. Maar een plots opstekende storm zorgde dus voor obstructie.”

De wedstrijd bij de dames juniores en seniores 1 en 2 was een kolfje naar de hand voor de Oost-Vlaamse VAD-atlete Ine De Stoop. Van bij de start nam ze de leiding, verhoogde in de laatste ronde het tempo en kwam afgescheiden over de meet voor Sophie Christiaens van VACBL en Nel Deman die als individu meeliep. De Stoop werd algemeen winnaar als senior 2 en uiteraard ook winnaar van haar reeks. Nel Deman werd winnares bij seniores 1. Bij de Sportiva’s won Tine Berlaen van AVI voor clubgenote Vicky Destadsbader. Els Vanoost werd winnares bij de Sportiva’s 2.

Bij de veteranen 1 won Andy Vanhaelewyn van AVI voor Gianni Geldhof uit Heule en Tom Willemyns van Langemark-Poelkapelle.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier