Indra Craen in Rio als sparringpartner en morele steun voor medaillekandidaten taekwondo

We zien Indra Craen met haar vriend Jaouad Achab. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Indra Craen is zelf Europees taekwondokampioen bij de juniores -55kg, maar ook de beste vriendin van Raheleh Asemani (26) én het lief van Jaouad Achab (23).

“Ik maak deel uit van het Belgische team en zal naast trainingspartner een steun proberen te zijn voor al onze deelnemers“, zegt de 18-jarige Indra, die afkomstig is van Houthulst en nu in Lauwe woont. “Het zal hard werken worden, want we zijn in Rio om te presteren, niet om de toerist uit te hangen.”

Raheleh kwam een viertal jaar geleden van Iran naar België. “We trainen al van dag één samen. In haar categorie vedergewichten (-57kg) kan ze sterk voor de dag komen. Een medaille behoort zeker tot de mogelijkheden en waarom dan geen goud?”

We zijn in Rio om te presteren, niet om de toerist uit te hangen

Dat geldt ook voor haar vriend Jaouad Achab bij de vedergewichten (-68kg) die bij de topfavorieten voor een gouden plak hoort. “Ik heb er alle vertrouwen in dat hij op het hoogste schavotje zal eindigen”, reageert Indra.

“De Olympische Spelen blijven wel speciaal, dus hij zal niemand mogen onderschatten. Mijn eigen doel is natuurlijk Tokio 2020. Ik ben nog jong en zal hard werken om er dan te staan.”

(DB)