https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

IN BEELD Stoffel Vandoorne laat fans noodgedwongen wachten

Vader Patrick Vandoorne toont de videoboodschap waarop zoon Stoffel de vertraging aankondigt. (Foto LLV)
Lode Blomme

Meer dat 1.200 fans en vips hadden zondag de sneeuw getrotseerd voor een meet and greet met de Formule 1-piloot in Worldkarts Kortrijk, maar door omstandigheden liep de fandag grote vertraging op.

Stoffel Vandoorne zou normaal rond 10.30 uur aankomen in Worldkarts Flanders Indoor Karting, het circuit waar het voor de Rumbekenaar allemaal begon. Naast een meet and greet met de F1-ster konden in de fanshop McLaren-attributen en Stoffelspullen aangeschaft worden én men kon zelfs plaatsnemen in de McLaren F1-simulator.

Defect aan vliegtuigmotor

Meer dan 1.000 fans en zo’n 300 vips waren op de afspraak, maar het was lang wachten op Stoffel Vandoorne zelf. In een videoboodschap vanop een trein sprak Vandoorne de fans uiteindelijk toe: “Door een defect aan de motor is ons vliegtuig niet kunnen opstijgen vanuit Londen deze morgen. We hebben uiteindelijk een alternatief gevonden en zullen per trein naar Rijsel sporen, waarna we ons richting Kortrijk haasten.”

“Stoffel zal hier pas rond 16 uur aanwezig zijn, maar we zullen het volledige programma met meet and greet voor fans en vips en interviews nog volledig maar wel iets ingekort afwerken”, verduidelijkte pa Patrick Vandoorne, die het evenement organiseert met Kristof Goethals van Worldkarts Kortrijk.

“We zijn hier al mee bezig van in maart, we zijn met zo’n 50-60 man om alles in goede banen te leiden”, legt Kristof Goethals uit. “We zijn blij dat Stoffel na het seizoen nog eens de tijd vindt om naar Kortrijk af te zakken, want dat was toch weer van in april geleden. Voor ons en voor de fans is dit een absolute hoogdag. Aan zijn eerste F1-seizoen houden we een dubbel gevoel over. Enerzijds was het spijtig dat er zoveel problemen waren met de wagen, anderzijds heeft Stoffel getoond dat hij een topper is. Zijn ervaringen maken ook deel uit van een ontwikkelingsfase om nog beter en later misschien wereldkampioen te worden.”

(LB/foto’s Luc Laverge)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.