Ilse Geldhof verlengt Belgische titel sprintduatlon

Ilse Geldhof won voor Joke Coysman en Kim Nulens. © VDB
Redactie KW

De titelstrijd bij de vrouwen was niet spannend. Ilse Geldhof bleek opnieuw een maat te sterk voor de verzamelde tegenstand.

De 43-jarige Boezingse, die vorige week tiende werd op het WK in het Spaanse Aviles, was alweer indrukwekkend. Al van in de start, spurtte ze weg. “Ik ben vorige week heel diep gegaan in Aviles. Ik kreeg er zelfs af te rekenen met krampen, maar vandaag bleek ik heel goed gerecupereerd. Ik kon diep gaan. Mensen vinden het misschien normaal dat ik mijn titel verleng, maar dat is niet zo evident. Je moet je toch telkens opnieuw oppeppen. Gelukkig volgt er nu een rustpauze.”

Op ruime afstand werd de Limburgse Kim Nulens tweede. Joke Coysman, die ‘s morgens al de kwarttriatlon gewonnen had, pakte brons en maakte zo het ETZ-feestje compleet.

Bij de mannen veroverde Vincent Bierinckx uit Geel de tricoloretrui.
Bij de mannen veroverde Vincent Bierinckx uit Geel de tricoloretrui.© VDB

Bij de mannen veroverde Vincent Bierinckx uit Geel de tricoloretrui. Na een spannende strijd hield hij Pieter Heemeryck af, die ook al ‘s morgens in actie getreden was. Ook in de sprinttriatlon veroverde de Leuvenaar zilver. Glen Laurens pakte brons.

(GO)