Delfine Persoon won vorige zaterdag in Kortrijk van de Amerikaanse Melissa St Vil, in Philadelphia klopte Katie Taylor gisteravond (vrijdag) de Brazilaanse Rose Volante. Het duel tussen Taylor en Persoon, normaal voorzien voor zaterdag 1 juni in Madison Square Garden in New York, kan nu voorbereid worden.

Katie Taylor pakte in 2012 Olympisch goud en had de wereldtitels bij twee bonden (WBA en IBF) al in bezit. Taylor (13 overwinningen, waarvan zes met KO) is nog ongeslagen en dwong nu ook Rose Volante in de negende ronde tot opgave en boekte zo een 14de overwinning.

Volante had de WBO-titel op zak, waardoor Taylor zich nu wereldkampioene in de drie bonden kan noemen. Delfine Persoon heeft wel de WBC-titel, de belangrijkste van de vier, in haar bezit. Daarom wordt Delfine Persoon ook aanzien als de beste bokser in haar gewichtscategorie.

Katie Taylor en haar management hielden de vraag van het kamp-Persoon om tegen elkaar te boksen lang af, maar nu lijkt ze de sprong toch te wagen. De kamp wordt het voorprogramma van de clash tussen Anthony Joshua en Jarrel Miller, een al even langverwachte kamp tussen deze twee zwaargewichten.

"Voor 20.000 toeschouwers boksen in Madison Square Garden, dé boksarena van de wereld. Het is een absolute eer voor ons", liet Filiep Tampere deze week in KW Sport noteren.

(IB-WVS)

Delfine Persoon won vorige zaterdag in Kortrijk van de Amerikaanse Melissa St Vil, in Philadelphia klopte Katie Taylor gisteravond (vrijdag) de Brazilaanse Rose Volante. Het duel tussen Taylor en Persoon, normaal voorzien voor zaterdag 1 juni in Madison Square Garden in New York, kan nu voorbereid worden.Katie Taylor pakte in 2012 Olympisch goud en had de wereldtitels bij twee bonden (WBA en IBF) al in bezit. Taylor (13 overwinningen, waarvan zes met KO) is nog ongeslagen en dwong nu ook Rose Volante in de negende ronde tot opgave en boekte zo een 14de overwinning.Volante had de WBO-titel op zak, waardoor Taylor zich nu wereldkampioene in de drie bonden kan noemen. Delfine Persoon heeft wel de WBC-titel, de belangrijkste van de vier, in haar bezit. Daarom wordt Delfine Persoon ook aanzien als de beste bokser in haar gewichtscategorie. Katie Taylor en haar management hielden de vraag van het kamp-Persoon om tegen elkaar te boksen lang af, maar nu lijkt ze de sprong toch te wagen. De kamp wordt het voorprogramma van de clash tussen Anthony Joshua en Jarrel Miller, een al even langverwachte kamp tussen deze twee zwaargewichten. "Voor 20.000 toeschouwers boksen in Madison Square Garden, dé boksarena van de wereld. Het is een absolute eer voor ons", liet Filiep Tampere deze week in KW Sport noteren. (IB-WVS)