Ieperse debuut voor Vincent Verstraete

Voor de 40-jarige Vincent Verstraete komt er komend weekend een jongensdroom uit. Hij staat immers voor het eerst aan de start van de Ypres Rally.

“We hebben een goed seizoen in het RACB Rally Criterium achter de rug”, opent de verzekeringsmakelaar uit Ruiselede. “We behaalden zowat iedere rally een topdrieplaats in de klasse M15 en eindigden telkens in de top tien in het algemene klassement van het criterium. Alleen tijdens de Sezoensrally in Bocholt moesten we vroegtijdig aan de kant met een kapotte vering. Na die behaalde resultaten en door het wegvallen van de klasse M15 besloten we dat we dit jaar niets meer te zoeken hebben in het RACB Criterium. We besloten dan maar de drie grote West-Vlaamse rally’s die deel uitmaken van het Belgisch kampioenschap te rijden. We zijn dus gestart in mijn thuisrally, de TAC Rally. We hadden uitzicht op een leuke ereplaats tot we in de voorlaatste klassementsproef lek reden en terug vielen naar de 46ste plaats algemeen.”

“Komend weekend gaat het dus richting Ieper, waar ik voor de eerste keer aan de start kom. Ik stond al ruim 30 jaar aan de kant van de weg te kijken naar al die vedetten en nu is eindelijk het moment aangebroken om deel uit te maken van de grootste rally van het land. Het is nu het tweede jaar dat het technisch reglement versoepeld is en zo moeten we niet langer uitkijken om een auto te huren, maar kunnen we met onze eigen Renault Clio aan de start komen. Toch blijft dit voor ons nog steeds een erg dure rally.”

“Dit wordt een unieke belevenis en ik wil er dan ook zoveel mogelijk van genieten en de wedstrijd uitrijden. De beleving is dit keer belangrijker dan het resultaat en als we zaterdagavond op het podium staan, zal ik een heel tevreden piloot zijn. Er zitten een groot aantal auto’s in onze klasse en we moeten het opnemen tegen de krachtige BMW’s, zodat ik me zelfs voor de klassezege geen illusies maak. Gelukkig kan ik terugvallen op mijn copiloot Christophe Dewickere (Zonnebeke) die voor de derde keer aan de start staat en de smalle wegen in de Westhoek toch al enigszins kent. Hij heeft me tijdens de verkenningen al verschillende keren gewaarschuwd voor gevaarlijke bochten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.